avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere minor, justificare cheltuieli ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere minor, justificare cheltuieli parinte rezident

Sunt divortata, copilul sta la mine, divort efectuat la notar, iar pensia alimentara este de 25% din veniturile ex sotului.
EU ca mama sunt obligata sa dau explic prin documente ex sotului ce plateste pensie alimentara, ce am facut cu acesti bani din pensie alimentara?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:12, 10 Iunie 2016
Nu aveti o astfel de obligatie legala, dar ar fi indicat sa pastrati bonuri ale cheltuielilor/achizitiilor pe cat posibil.
Depinde si de cuantumul pensiei. Daca pensia e mare, desi nu aveti nicio obligatie, poate fostul sot inchipuie ca traiti din banii dansului (e o obsesie oarecum generala, chiar si in cazul unor pensii hilare).
pensia variaza intre 1100 si 1400 ron. Insa daca legea nu spune nimic, atunci nimeni nu poate sa oblige parintele sa justifice(exceptand cazuri grave, ceea ce nu este cazul).
Nu are cum sa va oblige dar ar fi firesc sa o puteti face. Pentru ca daca vede ca desi plateste pensie copilului acesta nu beneficiaza de intreaga suma plus partea dumneavoastra de intretinere, poate lua masuri.
Asa ca pentru a evita anumite problem ar fi bine saii aratati macar la inceput cat se cheltuie cu copilul.
When, la ce probleme vă referiţi şi la ce măsuri pe care le-ar putea lua domnul vă referiţi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor după căsătoria părintelui rezident AmySor AmySor Buna ziua....de curand m-am recasatorit avand in grija fetita din prima casatorie intrebarea mea este daca se mai primeste sau nu pensia alimentara daca te ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere cicinel cicinel am un copil major si continua studiile cum se calculeaza pensia alimentara este la o facultate particulara (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere in program de vizita zorry zorry Buna ziua, Am doi copii si sunt divortat de mama lor de trei ani iar domiciliul lor este stabilit la dansa. S-a stabilit plata unei pensii de intretinere ... (vezi toată discuția)