avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare functionar public dupa noua ordonanta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare functionar public dupa noua ordonanta

buna ziua!as vrea sa stiu daca dupa noua ordonanta cu cresterile salariale la bugetari in functionar dintr-o primarie incadrat pe inspector principal III,o sa beneficieze de prevederile ordonantei si o sa fie salarizat la nivel maxim adica inspector principal I,chiar daca in unitate nu mai exista nici o functie de inspector principal I.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:01, 31 Iulie 2016
O intrebare pertinenta, la care, cu rugamintile de rigoare, astept si eu un raspuns avizat.

" Art. 3^1

...va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/ indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective...”

Ce inseamna nivel maxim? La noi in institutie nu mai exista asistenti/principali la treapta 1, cei care erau asistenti/principali treapta 3 promovand in principali/superiori treapta 3. Nivelul maxim este cel prevazut in grilele anexelor ordonantei nr. 9/30 ianuarie 2008 sau se refera la nivelul maxim regasit exclusiv in institutie? Mi s-ar parea ciudat si discriminatoriu ca superiorii sa treaca de la treapta 3 la treapta 1, iar asistentii si principalii nu.

In aceeasi ordine de idei (a noii ordonante de salarizare), suma compensatorie pentru titlul de doctor va fi adaugata la salariul de baza (cel fara vechime si alte sporuri, daca e cazul) sau la salariul tarifar (cel care apare in fluturas). Banuiesc ca prima varianta, dar mai bine intreb.

Va multumesc anticipat!
Despre ce ordonanta vorbiti?
ordonanta 20
pai nu ziceau ca nu se aplica ord.20 in administratie?Lucrati in invatamant sau sanatate?
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
Justitiarul711, utilizator
Art. 3^1 din OUG nr. 57/2015, astfel cum a fost introdus prin OUG nr. 20/2016, se aplică personalului din întreaga administrație. Faptul că în instituție nu există personal salarizat la nivelul fostei trepte I de salarizare este un aspect lipsit de relevanță.

Textul de lege prevede faptul că personalul care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază mai mic decât cel stabilit la nivel maxim pentru fiecare funcţie, după caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective. Nicăieri nu se face referire la salarizare la același nivel cu un angajat deja existent.

Cum procedați dacă vă vine un funcționar public prin redistribuire din corpul de rezervă, funcționar care era salarizat la nivelul fostei trepte I într-o instituție de nivel central, iar acum trebuie să îi stabiliți un salariu tot la nivelul fostei trepte I, chiar dacă în instituție nu mai există un alt angajat care să aibă același grad profesional si salariu la nivelul fostei trepte I? Îi stabiliți salariul la nivelul fostei trepte III pentru că nu aveți personal de același grad, salarizat la nivelul fostei trepte I? :O

Alte discuții în legătură

Salarizare functionari publici martin77 martin77 Un functionar public care promoveaza de pe inspector principal pe inspector superior, cum va fi platit, cf OUG 83/2014? VARIANTA 1(Caz in care va fi platiti ... (vezi toată discuția)
Functionari publici- aplicare ordonanta 20/2016 bibi1971 bibi1971 In Ordonanţa de urgenţă nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului ... (vezi toată discuția)
Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011 mihami mihami Din dec. 2006 pana in dec. 2010 am fost incadrata in functie publica, grad profesional principal, treapta 1. Din dec. 2010 (dupa sustinere examen) am fost ... (vezi toată discuția)