avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare functionar public dupa noua ordonanta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare functionar public dupa noua ordonanta

buna ziua!as vrea sa stiu daca dupa noua ordonanta cu cresterile salariale la bugetari in functionar dintr-o primarie incadrat pe inspector principal III,o sa beneficieze de prevederile ordonantei si o sa fie salarizat la nivel maxim adica inspector principal I,chiar daca in unitate nu mai exista nici o functie de inspector principal I.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:01, 31 Iulie 2016
Pe pagina de facebook a Federației Sanitas, am găsit câteva precizări făcute de Ministerul Sănătății privind aplicarea prevederilor OUG nr. 20/2016. Mi-a atras atenția paragraful de mai jos.

”Având în vedere prevederile alin 1 al art. 3-1 din OUG nr. 57/2015 cu modificările și completările ulterioare, personalul medical care efectuează gărzi și care, din punctul de vedere al salarizării, nu este încadrat la nivelul maxim al salariului de bază aferent anului 2009, poate fi încadrat la nivelul maxim din fiecare unitate, dacă există o funcție similară în plată.”

Deși se referă la personalul din instituțiile medicale, nu văd de ce prevederea cu funcția similară în plată n-ar fi valabilă și pentru celelalte categorii de bugetari, inclusiv funcționarii publici. Deci consilierii/inspectorii superiori o să fie trecuți pe treapta 1, asistenții și principalii să mai aștepte pe treapta 3. Și uite așa, în loc să se minimizeze ecartul salarial, acesta se va mări. Nu ne rămân decât acțiunile în justiție, la nivel individual sau de sindicat.
godard85 a scris:

Deși se referă la personalul din instituțiile medicale, nu văd de ce prevederea cu funcția similară în plată n-ar fi valabilă și pentru celelalte categorii de bugetari, inclusiv funcționarii publici.

Aţi citat un punct de vedere al Ministerului Sănătăţii, nu o prevedere legală. O astfel de prevedere legală nu există decât în interpretarea unora. Personal consider că opinia Ministerului Sănătăţii nu face doi bani şi nu va ţine în instanţă.

În altă ordine de idei, vă rog să nu mai postaţi întrebări despre funcţia publică în topicuri din Dreptul muncii. Pentru acest gen de întrebări aveţi la dispoziţie acest subforum. Nu se poate să scriem despre toate subiectele în toate subforumurile. Mulţumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare functionari publici martin77 martin77 Un functionar public care promoveaza de pe inspector principal pe inspector superior, cum va fi platit, cf OUG 83/2014? VARIANTA 1(Caz in care va fi platiti ... (vezi toată discuția)
Functionari publici- aplicare ordonanta 20/2016 bibi1971 bibi1971 In Ordonanţa de urgenţă nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului ... (vezi toată discuția)
Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011 mihami mihami Din dec. 2006 pana in dec. 2010 am fost incadrata in functie publica, grad profesional principal, treapta 1. Din dec. 2010 (dupa sustinere examen) am fost ... (vezi toată discuția)