Buna ziua,
IN baza Deciziei nr.18 in Dosarul nr.7/2015 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie care admite recursul in interesul legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice art.3 alin(1)p si art.19 alin.(1) formulat de Avocatul Poporului si decide ca:persoanele care au facut scoala de ucenici sa fie considerata -stagiu de cotizare si vechime in munca-publicat in Monitorul Oficial nr.801 din 28-octombrie-2015,in speta m-am adresat Casei de Pensii sector 6,care ma informeaza ca potrivit Art.32 litera b din HG 252 din 25-02-1967 ,nu constituie vechime in munca.
Va rog sa-mi comunicati care din aceste acte normative sunt in vigoare si ce pot face in continuare pentru ami castiga un drept consemnat in Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Va multumesc.
Cu respect,
Artimon Botan
Decizia nr.18/2015 a ICCJ se poate pune in aplicare doar prin hotarare definitiva a instantei.
Decizia nr.18/2015 a ICCJ nu este obligatorie pentru casele locale.
Este obligatorie pentru instante.
Trebuie sa deschideti actiune in instanta in care veti invoca ca ati parcurs si procedura prealabila adresandu-va mai intai casei locale cu acesta cerere.
Petitie
artimon
Buna ziua,
Va rog mult sa-mi comunicati cum pot accesa Casa Nationala de Pensii Publice a Municipiului Bucuresti( adresa de mail) si cum pot sti daca petitia ... (vezi toată discuția)