avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul la indemnizatie ptr cresterea copilului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul la indemnizatie ptr cresterea copilului?

in cazul in care voi ramane insarcinata{ceea ce am de gand},voi mai beneficia de indemnizatia ptr cresterea copilului,avand in vedere faptul ca:dupa terminarea primilor 2 ani ptr cresterea primului copil am intrat direct in somaj ptr ca firma unde am lucrat a dat faliment,iar acum,dupa ce am terminat somajul pe data de 29-07-2009,imediat m-am angajat pe data de 30-07-2009;
Cel mai recent răspuns: quartz , utilizator 17:42, 15 August 2009
Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

Mamele care au deja un copil sub doi ani, beneficiaza de indemnizatie in valoare de 800 lei (600 plus 200), dar sunt insarcinate si urmeaza sa nasca imediat dupa ce primul copil implineste doi ani, pentru a putea beneficia si pentru cel de-al doilea copil de concediu pentru cresterea copilului de pana la 2 ani si, respectiv, de plata indemnizatiei vor trebui ca pe perioada dintre expirarea concediului de crestere a primului copil si data nasterii celui de-al doilea sa se solicite fie acordarea concediului medical prenatal (de sarcina), fie acordarea concediului de risc maternal.

O persoana care a fost 6 luni in somaj, ulterior s-a angajat cu contract de munca, d are dreptul la concediu de crestere a copilui si, respectiv, la plata indemnizatiei de crestere a acestuia.

Da, stimata doamna, aveti dreptul.

AngiF
multumesc f mult ptr raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in somaj lorela_ro lorela_ro Buna ziua, sunt in somaj si am ramas insarcinata. Somajul meu se termina pe 23 06.2010 si trebuie sa nasc in jurul datei de 05.07.2010. Imi puteti spune daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului in caz de somaj? tundecsaba tundecsaba Buna ziua! Am o prietena cine este in somaj de 4 luni si este insarcinata in luna a 2-a. Intrebarea este, daca primeste indemnizatie pt cresterea copilului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil i_cezarina i_cezarina buna seara Din 25.11.2009 sunt in somaj urmand a se termina in 25.11.2010. Din aprilie a.c. sunt insarcinata urmand sa nasc pe 19.01.2011. Pe 15.11 voi merge ... (vezi toată discuția)