avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sunt in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sunt in somaj

Buna ziua, sunt in somaj si am ramas insarcinata. Somajul meu se termina pe 23 06.2010 si trebuie sa nasc in jurul datei de 05.07.2010. Imi puteti spune daca in aceste conditii pot beneficia de cei 600 ron si de cei 2 ani pentru cresterea copilului ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 15:10, 30 Noiembrie 2009
Va puteti intrerupe somajul cu concediu medical si se continua dupa terminarea concediului medical sau prenatal.Astfel castigati timp pana la nastere.
Puteti beneficia de indemnizatie crestere copil.
Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;
c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;
g) au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului in caz de somaj? tundecsaba tundecsaba Buna ziua! Am o prietena cine este in somaj de 4 luni si este insarcinata in luna a 2-a. Intrebarea este, daca primeste indemnizatie pt cresterea copilului ... (vezi toată discuția)
Copil edusa edusa as avea si eu o intrebare , daca pana la 1 martie am lucrat neintrerupt timp de 5 ani , dupa care am intrat in somaj, sunt insarcinata pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la indemnizatie ptr cresterea copilului? quartz quartz in cazul in care voi ramane insarcinata{ceea ce am de gand},voi mai beneficia de indemnizatia ptr cresterea copilului,avand in vedere faptul ca:dupa terminarea ... (vezi toată discuția)