Buna ziua!
Am o prietena cine este in somaj de 4 luni si este insarcinata in luna a 2-a.
Intrebarea este, daca primeste indemnizatie pt cresterea copilului dupa nastere?
Primeste insemnizatie numai sa nu se termine somajul pana atunci.Are posibilitatea de la 7 luni de sarcina sa intre din somaj in concediu pre si postnatal de 126 de zile.daca nu-i ajunge somajul pana in luna a 7/a poate intrerupe somajul cu certificat medical de boala obisnuita.Somajul se continua dupa zilele de concediu medical daca nu intra direct in concediu pre si postanatal.Dupa care beneficiaza de indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani.
OUG 148/2005
ART. 1*)
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
#M4
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;
c) au beneficiat de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii;
da se poate ... cu conditia sa fie atenta sa aiba constant venituri. sa aiba grija sa mai duca concedii medicale pt a putea prelungi perioada de somaj. Poate intra din somaj in concediu de crestere copil.
asta binenteles in cazul in care nu se angajeaza, intre timp
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Indemnizatia de mama
ione8
Lucrez de 5 ani la firma si din luna noiembrie 2009 sunt in somaj tehnic pana in ianuarie 2010 cand am intrat pe somaj, vreau sa intreb beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia
nicko8910
Buna ziua!!! Am o mare intrebare \"Firma la care lucrez eu din 15.11.2009(si sg de altfel cu carte de munca) se inchide in 1-2 saptamani,motivul:FALIMENT,eu ... (vezi toată discuția)