avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract Vodafone
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract Vodafone

Buna seara
Sunt administrator la o societate comercială si am avut un contract cu Vodafone pentru 2 ani.
Pe 5 Februarie 2015 am primit o oferta de telefonie mobila care era ok si am acceptat sa resemnez un contract . Contractul a fost trimis pe mail in timp ce nu eram in țara . Neștiind ce conține am permis cuiva din firma sa i-l semneze . Când l- am văzut am cerut celor de la Vodafone sa refacă contractul conform ofertei dar mi S-a răspund ca nu se poate . In Aprilie 2016 am solicitat rezilierea contractului si M- am portat pe orange .
Fiind 7 numere de voce si 2 de telefonie fixa mi S- a emis o factura cu taxa de reziliere de 8700 lei.
Ce trebuie sa fac acum ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:42, 9 Iunie 2016
Adina Durbaca a scris:
Ce trebuie sa fac acum ?

Acum trebuie sa mergeti cu hartiile la un jurist sa le citeasca si sa va spuna daca se poate face ceva in favoarea dvs.
Buna seara,
Conform prevederilor Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori ORICE CLAUZA privind plata unor taxe pentru rezilierea contractelor este abuziva situatie ce va indreptateste neagreerea ei.
Avand in vedere ca v-au trimis acea factura va sfatuiesc sa va adresati instantei pentru a se constata ilegalitatea ei si anularea.
@Adina Durbaca, va sfatuiesc sa nu va intemeiati pe Legea 193/2000, pentru ca speta nu intra in aria de acoperire a legii privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori, caci dvs. reprezentati o societate si nu va incadrati la consumatori in sensul legii mai sus mentionate.

Articolul 2
(1) Prin consumator se înţelege orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care, în temeiul unui contract care intră sub incidenţa prezentei legi, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.


Sunt destule exemple in practica judecatoreasca (nationala si europeana) cand au fost respinse actiunile pentru acest motiv, de aceea v-am recomandat jurist care sa vada actele. Stiu, este o situatie ingrata, caci va trebui sa va luptati de la egal la egal cu Voda., dar legea nu distinge di pacate (am facut referire la acest aspect, pe larg, in mesajele mele anterioare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere abonament vodafon ofelia23 ofelia23 Detin pe firma ( SRL) 2 abonamente la vodafon care expira in 09.2011 , dar eu voi pleca din tara ( in urma acceptarii unui job in strainatate) in 02.2011 ... (vezi toată discuția)
Profesie liberala , avocat , persoana jurudica in contracte?! stelutaalistar stelutaalistar Am incheiat un contract pe o perioada de 2 ani cu vodafone ptr furnizare servicii internet. Contractul este pe cabinetul de avocat . Se pare ca avocatul , ... (vezi toată discuția)
Vodafone refuza sa rezilieze contract internet mobil adriamia adriamia Buna ziua, Vreau sa renunt la Vodafone deoarece consider preturile lor incorecte. Am asteptat sa expire contractul, desi asa cum am aflat recent clauza de ... (vezi toată discuția)