avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune internet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune internet

Salut
Va scriu in speranta ca ma veti lamuri in legatura cu problema mea: acum cativa ani am facut o comanda la un laptop de 600 lei de pe okazii si acel individ mi-a trimis o trusa de gradinarit in locul laptopului. Dupa ce am luat legatura cu el a spus ca a facut o greseala si ca o va remedia...in fine in cele din urma i-am trimis trusa dar n-am primit niciun laptop. Am depus plangere la politie si dupa cateva luni mi-a venit o instiintare acasa pe care as dori sa mi-o lamuriti: "din actul de sesizare rezulta ca in cauza este incident cazul de inpedicare a punerii in miscare a actiunii penale prevazut de art 16 alin (1) lit b din c proc pen respectiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala" dispun: clasarea cauzei intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala"

Cand comisia rogatorie l-a intrebat de incident el a recunoscut ca mi-a trimis altceva dar ca si-a rectificat greseala trimitandu-mi laptopul.
Din moment ce el recunoaste ca a trimis altceva nu trebuia sa aduca dovada faptului ca si-a rectificat greseala? De ce s-a clasat cazul si ce pot face in situatia de fata?
Pana la urma ptr 600 lei daca cer ajutorul unui avocat procese ma va costa mai mult decat suma ce o voi primi in caz ca voi fi indreptatit.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters390045 , utilizator 23:09, 9 Iunie 2016
Aveti dreptul sa atacati ordonanta de clasare in termen de 20 de zile de la data comunicarii.
Au trecut de mult cele 20 zile intrucat cand am ridicat din cutia postala instiintarea expirase termenul (a venit tarziu de la posta sau oi fi ridicat tarziu din cutia postala) in acest caz se mai poate face ceva?
Ma bulverseaza faptul ca hotul isi recunoaste fapta si minte ca a restituit bunul, logic ar fi sa aduca o dovada al acestui fapt dar nu ma pricep la procedurile juridice asa ca va intreb pe dvs.
Poate el chiar a trimis laptopul si s-a pierdut pe drum, l-a primit un vecin sau l-a vandut copilul dvs., in orice caz, daca erati nemultumit de solutie si judecatorul v-ar fi dat dreptate trebuia investigat asta si dovedit ca a comis o infractiune. In penal trebuie sa existe dovezi clare ca s-a comis o infractiune de catre suspect.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2016
tgeorgescu, utilizator
In primul rand daca a recunoscut in fata organelor de urmarire/cercetare penala trebuie sa justifice cu acte / inscrisuri / poze ..etc ca va expediat produsul (laptop). Va trebuie avocat dar unul care se ii pese de client si nevoile acestuia ptr recuperarea prejudiciului.

SFAT pe viitor: Cand faceti comanda si vb cu vanzatorul, ajungeti de comun accord ca sa verificati coletul inainte de plata in fata angajatului: posta/curier..etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune okazii sceptic sceptic In urma cu 2 saptamani am incheiat o tranzactie pe situl okazii.ro pentru un laptop in valoare de 600 ron. In ziua de luni 28.05.2012 am ridicat coletul si ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei electronice ContSters288105 ContSters288105 Cineva a intrat in cutia postala a unui prieten, dupa care a inceput sa trimita e-mailurile mele la o alta persoana, (am dovada etc.) dupa care a inceput sa-mi ... (vezi toată discuția)
Eroare pret emag Marius2211 Marius2211 Vineri seara am gasit pe Emag un laptop la pretul de 229 lei. Undeva mai jos am observat mai tarziu ca produsul era vandut si livrat de PCfrog Nu am stat prea ... (vezi toată discuția)