avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Antecontract achizitionare apartament nou
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Antecontract achizitionare apartament nou

Buna ziua ,

Am o problema legata de un antecontract care l-am semnat in privinta achizitionarii unui apartament intr-un imobil nou . La semnarea antecontractului proprietara mi-a spus de existenta unui litigiu pentru anularea autorizatiei de constructie deoarece blocul nou construit este lipit de un alt bloc astfel facandu-se o coloana la geamurile de bucatarie. In CF a terenului pe care blocul vechi se afla exista derogare de la limita minima pentru construirea unui imobil nou , lucru trecut si in CF-ul terenului pe care se afla blocul nou .
Cei care au deschis litigiu solitica o suma de bani pentru renuntarea la el .
Intrebarea mea este , se poate litigiul sa fie castigat de cei care au actionat in instanta chiar daca exista acea derogare?
Cel mai recent răspuns: albuclaudiu31 , utilizator 13:47, 10 Iunie 2016
se poate, bineinteles, de aceea e bine sa verificati daca in acel antecontract ati inserat ceva cu privire la ce vi se va da in schimb, in caz de demolare a constructiei?? Daca nu ati facut asta, o puteti face si acum, pentru a nu pierde avansul.
Nu este clauza in cazul in care se demoleaza constructia . Doar daca nu se poate vinde apartamentul din cauza proprietarului se returneaza dublul avansului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul a făcut open-space, unind bucătăria cu sufrageria la apartamentul de sub mine. cum pot să-l oblig, legal, să refacă pereții conform proiectului inițial? imobiliare imobiliare In plan, apartamentele sunt prevazute cu bucatarie inchisa. De comun acord cu cumparatorul apartamentului de sub mine, dezvoltatorul a facut in acesta un ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare robertinom robertinom Buna ziua, va aduc spre dezbatere urmatoarea situatie. Eu, impreuna cu 2 verioasare detinem un teren intravilan cu constructii, intabulat cu titlu de mostenire ... (vezi toată discuția)