avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cum se face un NIR corect ?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cum se face un NIR corect ?

Sunt nou in domeniu ca gestionar si de curand m-am confruntat cu o mica problema pe care as dori s-o lamuresc pentru a nu mai avea semne de intrebare pe viitor. Serviciul aprovizionare a facut o achizitie pentru 500 bucati din materialul x , dar furnizorul a trimis piesele intr-o cutie. Avizul de insotire a venit pe 1buc, dar serviciul contabilitate mi-a spus sa fac receptia pe 500 buc pentru a avea posibilitatea sa le scad din gestiune odata cu consumul acestora. Este corect ? Daca nu, ce este de facut ? Daca da , cum se face NIR-ul corect ? N-ar fi fost mai bine daca s-ar fi solicitat emiterea unui nou aviz de la furnizor cu 500 buc ? Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2016
pucheanumarian, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:39, 13 Iunie 2016
dar serviciul contabilitate mi-a spus sa fac receptia pe 500 buc

totusi, contabilul firmei mele imi spune ca sa fac receptia pentru 1 cutie

Pana la urma cum v-a zis ?

Faceti asa cum le scadeti, pe bucata si impartiti pretul bucatii de pe factura la 500 de buc.
daca facetinir pe o buc- ca si asa e corect, cand eliberati cate o buc, veti scadea din program 0.002 buc.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent - nota de receptie la aviz de insotire a marfii karrmen772004 karrmen772004 Buna ziua! Am si eu o speta daca ma puteti ajuta#-o. O firma are 3 magazine de desfacere. Toata marfa care intra in aceasta firma intra intr-un singur ... (vezi toată discuția)
Obiective expertiza contabila OANA GORAN OANA GORAN Dragi colegi, am urmatoarea situatie : ag eco X nu mi-a livrat toate bunurile ce faceau obiectul contractului, aveam contract abonament, trebuia sa livreze 10 ... (vezi toată discuția)
Reglare stoc ioana b ioana b am nevoie urgent de un raspuns. cum pot sa-mi reglez stocul daca am un produs care imi apare pe lista de inventar cu +1buc la un pret x si acelasi produs la ... (vezi toată discuția)