avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desființarea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desființarea locului de munca

Buna ziua ! Acest an a inceput pt noi cât se poate de rău. Soția sa îmbolnăvit si a umblat numai in spitale si i s-a adunat 30 de zile de concediu medical. In prima zi când sa întors la serviciu a primit un preaviz (șomaj ) in care sa specificat desființarea locului de muncă ca urmare a reorganizării activității firmei. Vrem să știm dacă este legal acest lucru ( adică să fi dat afară de la locul de muncă pt că ai avut multe zile de concediu medical ), sau dacă nu este legal atunci ce putem să facem ? ( în preaviz se poate scrie orice dar adevaratul motiv este altceva !).Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 10 Iunie 2016
Motivul de concediere este cel invocat in actele emise de catre angajator .. daca puteti proba in instanta ca altul a fost motivul de concediere, atunci instanta va anula decizia de concediere.


adică să fi dat afară de la locul de muncă pt că ai avut multe zile de concediu medical


Asa ceva, nu este posibil decat daca exista si o decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.

Dupa primirea deciziei de concediere , aceasta se poate ataca in instanta in termen de 45 de zile de la data comunicarii.
Instanta competenta fiind Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca sotia . Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Sa facut restructurare sa dat afara in jur de 40 de muncitori !
In acest caz, reiterez:

Dupa primirea deciziei de concediere , aceasta se poate ataca in instanta in termen de 45 de zile de la data comunicarii.
Instanta competenta fiind Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca sotia . Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestare sfarghiuelena sfarghiuelena Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti in ce termen se poate contesta preavizul de concediere in situatia in care motivele nu sunt reale. Va multumesc pentru ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenirea din concediu medical gina2010 gina2010 Buna ziua, pot fi concediata imediat la revenirea din concediu medical cod 12 ( adica dupa luni bune) ? Exisat undeva interdictia concediereii pentru o anumita ... (vezi toată discuția)