avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de atac extraordinara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de atac extraordinara

Buna ziua, doresc sa mi ziceti va rog, ce cale de atac mai pot folosi in urm situatie ?
Am pierdut custodia minorului, in cauza judecata la judecatorie, tribunalul sectia civila a mentinut prima hotarare si as dori sa stiu daca pot face recurs ? Din cate stiu, in materie penala se poate face doar apel asa ca va rog sa ma ajutati
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2016
dxt_morgan, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc, si atunci recursul cand mai poate fi utilizat ?
Recursul se exercita numai impotriva hotararilor pronuntate in apel sau impotriva celor date, potrivit legii, fara drept de apel, precum si impotriva altor hotarari in cazurile expres prevazute de lege.
Sunt supuse recursului hotararile conform art.483(1) NCPC.Puteti formula contestatie in anulare conform art.503-508 NCPC si art.509-513 NCPC
Indreptare eroare materiala"...si revizuire conform art.509-513 NCPC."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea principiul contradictorialitatii in apel - plangere penala impotriva judecatoarelor, sau alta cale de atac? maria234 maria234 Buna ziua. Am facut plangere penala impotriva unor judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti prntru incalcarea principiului contradictorialitatii si ... (vezi toată discuția)
Recurs la o decizie definitiva si irevocabila Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. In urma unui proces, care avea ca tema intrarea in poseseia unui teren ce era de la parinti, judecata facuta cu un consiliu al unei comune, finalul ... (vezi toată discuția)
Sentinta irevocabila macrita macrita Buna seara , Va rog sa-mi spuneti daca mai exista vreo cale de atac la o hotarare jud.irevocabila , in conditiile in care s-a schimbat legea .Multumesc. (vezi toată discuția)