avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, credit din 2006
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, credit din 2006

Buna seara,

Apelez la acest forum cu rugamintea de a ma sfatui ce as putea sa fac in ceea ce priveste executarea silita pe numele meu.
Lucrurile stau in felul urmator ... in anul 2004 am facut 3 credite, suma lor fiind de 18.000 RON ( in baza salariului pe care il aveam + fostul meu sot ca si coplatitor). In 2007 am divortat, avand un minor in crestere nu am mai avut posibilitatea de a mai plati aceste credite. Am fost data in judecata si s-au facut propriri pe salariul meu, undeva la 6 luni. O perioada de 5 ani nu am mai avut nici o proprire. In anul 2012 in urma unui proces (presupun) mi s-a facut iarasi proprire pe 3 salarii (firma cerandu-mi acordul de a plati catre excutor si eu aproband). Anul trecut am schimbat locul de munca si am trecut la program part-time, 4h/zi cu salariul aferent. Acum cateva minute seful meu direct m-a instiintat ca ieri a ajuns un plic la firma de la un birou executori in care cere firmei sa faca proprirea (salariul meu fiind jumatate din minumul pe economie).
Unul din dosare este din anul 2010, al doilea este din anul 2014 (dosarul initial fiind din dara 30.01.2006) iar al treilea fiind din 2016 (dosar initial din 05.06.2006). Am sunat la numarul de telefon ce se regaseste pe adresa si mi s-a spus ca dosarele sunt cesionate (exact acest cuvant s-a folosit) in anul 2009.
As vrea sa inteleg cateva lucruri:"

1) creditele sunt facute in anul 2004 ... sustinute aproximativ 3 ani cu plata ratelor. Cum de in anul 2016 exista pe rol (probabil judecate si cu sentinta definitiva)
2) ce as putea face pentru a afla mai multe despre aceste dosare (din cauza unei mutari am pierdut majoritatea actelor - printre care si actele doveditoare de plata a ratelor)
3) daca au trecut cei 3/5 ani de la prima hotarare de executare aceste datorii nu se prescriu?
4) cum se poate redeschide un dosar pentru datorii prescrise ( daca acestea sunt intr-adevar prescrise)

Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi/ajutor.

O seara frumoasa
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:21, 10 Iunie 2016
Aveți posibilitatea să faceți contestație la executare și să invocați inclusiv prescripția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi veronica812 veronica812 Buna ziua, Ma gasesc intr-o situatie foarte neplacuta. In anul 2007 in urma intarzierii platii unor rate la un imprumut bancar de 3400 ron, datoria a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt credit neplatit shumi449 shumi449 buna ziua.ma numesc mirela si as avea citeva nelamurir.in 2004 am luat de la firma x doua electrocasnice in rate in valoare de aproximativ 900 de lei doar cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare. in 2015 am facut un credit bancar. ... Dianad23 Dianad23 Buna ziua, am o intrebare. In 2015 am facut un credit bancar. Dupa cateva luni, tatal meu a decedat, eu am plecat in strainatate un an, nu am mai putut plati. ... (vezi toată discuția)