avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cadru procesual in revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cadru procesual in revizuire

M-ar interesa sa aflu daca in cazul in care intr-un dosar de succesiune s-a respins cererea de interventie in interes propriu al unor intervenienti care nu sint mostenitori ca fiind persoane fara calitate procesuala activa si nu au formulat recurs, mai au calitate procesuala pasiva in revizuirea aceluiasi dosar. V-as fi recunoscator pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: vasilema , utilizator 15:43, 12 Iunie 2016
Daca li s-a respins cererea de interventie in interes propriu si nu au formulat recurs nu mai au calitate procesuala activa, dar, in functie de imprejurarile concrete de fapt si drept ale cauzei ar putea avea calitate procesuala pasvia in revizuire.Trebuie vazut in concret motivele de drept si de fapt ale revizuirii.
Va multumesc pentru raspuns, este un proces de revizuire a sentintei de fond in baza art. art.322 pct.5 Cod procedura civila (descoperire de inscrisuri noi). Am invocat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a intervenientilor dar presedinta a respins-o pe loc in baza art.322 Cod procedura civila (in care nu se gaseste nimic in legatura cu stabilirea cadrului procesual). Instanta de fond a admis din principiu cererea de interventie in interes propriu dar prin sentinta de fond a respins cererea intervenientilor ca fiind persoane fara calitate procesuala activa iar intervenientii nu au formulat recurs. Exista un articol de lege in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie in interes propriu ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, m-ar interesa sa aflu daca in cazul in care o cerere de interventie in interes propriu intr-un proces civil a fost respinsa (exceptia lipsei ... (vezi toată discuția)
Participarea intervenientilor in interes propriu la proces fara ca cererea sa fie timbrata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult daca e posibil sa ma lamuriti intr-o problema. Am avut un proces constatarea calitatii de mostenitor in care niste persoane terte (nici rude nici ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata vasilema vasilema Buna ziua, va rog daca e posibil sa-mi dat-ti un sfat. Intr-un dosar de revizuire am renuntat la judecarea cauzei. Instanta a admis cererea de renuntare dar a ... (vezi toată discuția)