avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren in rate persoana fizica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren in rate persoana fizica

Buna ziua ,

Ce variante exista ptr cumpararea unui teren de la o persoana fizica in forma :
60% avans la semnarea contractului la notar, restul de 40% rate lunare pe 12 luni.
Cumparatorul cand devine proprietar la semnarea contractului sau la finalizarea ratelor?
Daca devine proprietar la finalizarea platii ratelor mai trebuie vanzatorul sa se prezinte la notar sa semneze ctr de vanzare cumparare?
ce riscuri exista ptr cumparator?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 11:59, 14 Iunie 2016
@Joha
Am gresit, vanzatorul da declaratia de primire a pretului
Am fost in postura de vanzator cu plata in rate de mai multe ori, contractele sunt inca in derulare. Mai mult, toti cumparatorii au deja constructii edificate pe aceste terenuri. Intr-o singura situatie un cumparatorul nu mi-a platit 10 rate consecutive si, ptr ca nu sunt omul care sa il execut, i-am gasit client sa ii cumpere casa la rosu si terenul si sa ii preia ratele curente si sa le achite pe cele restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare-cumparare teren in rate / procedura KAM2 KAM2 Cumparatorul, solicita achizitionarea terenului extravilan, al carui proprietar sunt, in 3 rate, la notar. Intrebarile mele sunt: 1.Cum se procedeaza in acest ... (vezi toată discuția)
Contract cumpărare imobil+teren cu plata in 2 transe doresc ... visinescu visinescu Contract cumpărare imobil+teren cu plata in 2 transe Doresc sa cumpăr o casa cu teren pentru care voi efectua plata in 2 transe, 90000 euro la data ... (vezi toată discuția)
Buna seara se poate face un contract vânzare cumpărare direct ... Bbnn Bbnn Buna seara se poate face un contract vânzare cumpărare direct propietar cu credit ipotecar adică sa ii plătesc lui suma lunar si fără sa dau nici un ... (vezi toată discuția)