cristina69 a scris:
Eu m-am gandit ca societatea sa formuleze o sesizare la Parchet prin care sa aratam ca avem suspiciuni cu privire la modalitatea de eliberare a acestor certificate medicale si sa depunem toata corespondenta purtata cu CASS; Colegiul medicilor; Casa Nationala Asigurari de Sanatate s.a.m.d si sa solicitam organelor abilitate sa cerceteze faptele semnalate....Poate daca Parchetul va solicita explicatii mai detaliate vor obtine mai multe informatii...nu stiu ce sa spun....
Inteleg ca in final ati dori sa depuneti o plangere penala indreptata asupra medicului prescriptor al concediilor medicale,invocand neveridicitatea diagnosticelor ,deci expres partea medicala si nu cea administrativa(lipsa adeverinta angajator de ex).
Parerea mea este ca nu veti avea niciun castig din aceasta actiune,atata timp cat Comisia de disciplina aColegiului Medicilor din România,prin Colegiul teritorial de pe raza angajatorului si in a carui jurisdictie se afla si constatarea nerespectarii conditiilor de eliberare a cm in cf. cu legea,a facut o analiza asupra situatiei si s-a pronuntat ca nu ar exista decat deficiente minore in ceea ce priveste aceste cm
Si sa spunem ca se va solutiona favorabil la parchet si se va hotari anularea acelor cm,apoi ca sa va recuperati sumele incasate de fostul salariat prin indemnizatii de cm pe care i le-ati platit,va trebui sa va adresati instantei civile,alte procese,alt timp pierdut...
Decizia caii de urmat va apartine pana la urma,daca considerati ca veti izbandi incercati!