O persoana urmeaza sa isi depuna la Casa de Pensii dosarul pentru pensie de invaliditate. Am inteles ca trebuie depusa si cartea de munca dar nu stiu daca in original sau doar copii. Deoarece decizia medicala are valabilitate doar un an de zile, este posibil ca dupa un an sa nu mai primeasca prelungire. Intrebarea ar fi, ce se intampla cu cartea de munca? Daca cartea de munca se lasa in original la Casa de Pensii, persoana in cauza nu va mai avea nevoie de cartea de munca in viitor? De ex. cand va depune dosarul pentru pensie de limita de varsta? Sau se restituie cartea de munca la incetarea pensiei de invaliditate? Trebuie facuta cerere sau care ar fi procedura?
Inecpand cu 01.01.2011, nu se mai folosesc carnete de munca. Altfel spus,nu se mai fac inscrieri in aceste documente.
Angajarea unei persoane nu este conditionata de prezentarea carnetului de munca.
Daca nu se mai prelungeste , atunci carnetulde munca vi-l puteti ridica de la Casa de pensii.
Carnetul de munca il depuneti atat in original cat si in copie (alaturi de celelalte acte in copie: bulletin certificate de nastere, certificate de casatorie, adeverinte de sporuri si/sau grupa de munca - in original, adeverinta de la locul de munca - dupa 01.01.2011 + un dosar cu sina).
Carnetul de munca il primiti acasa odata cu decizia de pensie de invaliditate prin scrisoare cu aviz de primire.
Carnetul de munca si decizia trebuie pastrate deoarece la pensie de limita de varsta le depuneti din nou la casa de pensii ( daca nu mai aveti pana atunci pensie de boala).
Cartea de munca
cotimanis
Am depus pentru pensia de invaliditate copii de pe cartea de munca si celelalte adeverinte de vechime dar la casa de pensii mi s-au oprit si originalele.Cum ... (vezi toată discuția)