avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curator sau tutore?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curator sau tutore?

Buna ziua.

As avea nevoie de un raspuns la urmatoarea problema: sora mea sta cu un barbat de foarte multi ani (nu sunt casatoriti) si acesta nu mai are momente de luciditate (are Alzhaimer). Pentru a putea sa ii ridice pensia aceasta are o procura facuta pe vremea cand boala nu era atat de avansata.

Problema este ca aceasta procura nu mai este valabila foare mult timp si nu stim care este modalitatea in care sora mea poate sa ii ridice pensia, avand in vedere ca, nu mai poate fi pusa problema de a incheia o procura la notar.

Care sunt pasii de urmat pentru a putea sa fie capabila sa ii ridice pensia?

De asemenea, mentionez ca barbatul are o fiica, aceasta fiind de acord ca sora mea sa ii ridice pensia.

Va multumesc mult!
Tutore ar insemna sa indeplineasca orice act in numele batranului, nu doar pensia..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!as dori sa stiu si eu daca ma puteti ajuta cu un raspuns ... Neagumari Neagumari Buna seara!As dori sa stiu si eu daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema.Sotul meu este plecat în străinătate și vreau să merg la el definitiv ... (vezi toată discuția)
La vanzare cumparare daca cea in cauza are dementa poate semna sora? cool_girl_em cool_girl_em o doamna vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza si noi sa o ingrijim, problema e ca doamna are inceput de dementa si ea nu ne poate face actele, e posibil ... (vezi toată discuția)
Contracte,curatela? nicolle2 nicolle2 Buza seara.Va expun urmatoarea situatie cu care ma confrunt. Un unchi de 85 de ani are un fiu care prezinta anumit probleme psihice fara a fi dovedite prin ... (vezi toată discuția)