avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil, despagubiri morale / materiale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil, despagubiri morale / materiale

Daca sotul s-a comportat drept alcoolic violent (se considera superior prin nivelul IQ si descendenta), a calomniat continuu, a lipsit de-acasa fara motiv si fara justificari doar pentru a demonstra puterea lui si a pedepsi afectiv partenerul, daca si-a batut frecvent partenerul, etc. apar intrebarile: ce metode posibile in zilele noastre exista pentru despagubirile comportamentului sau?. Se prescriu faptele de violenta? Sunt destule marturiile vecinilor, prietenilor. Se pot obtine "despagubiri" morale, materiale? De care natura?
Ce anume legislatie trebuie consultata pentru a avea cunostinte temeinica despre acest subiect?
El doreste un divort la notar pe cale amiabila. Eu, sotia, cosider ca acceptand aceasta metoda, ii sterg cu buretele tot si in acest fel il declar valid, frumos si destept.
Sincer, in perioada noi existam, presiunile nu mai au aceeasi intensitate ca urmare a varstei, deci, eu pot ierta toate manifestarile comportamentale daca functionam in continuare, dar nu pot spala obrazul partenerului fara despagubiri morale. Puteti sa-mi dezavuati o strategie spre acest scop? Este pertinenta dorinta mea? Puteti sa-mi indicati tactic ce traiectorie sa urmez ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:23, 14 Iunie 2016
Multumesc mult. Multumesc pentru toate cate mi-ati facut cunostinta. Trebuie sa m-apuc sa citesc si apoi sa hotarasc. Da, este greu sa-ti pastrezi cumpatul si echilibrul intr-o viata hartuita 24 din 24 h multumesc.
Fara suparare dar hotararea trebuia sa o luati demult, de cand au inceput bataile, calomniile, lipsa frecventa de la domiciliu.

Despagubiri pentru ce, pentru ca ati fost de acord sa fiti batuta repetat, pentru ca a lipsit de acasa nejustificat, pentru ca era alcoolic, pentru ca nu ati o hotarare mai demult?

O relatie intre doua persoane este iremediabil rupta din momentul primei batai, daca a lovit inseamna ca va mai lovi, vorbesc aici despre barbati. Mai sunt si cazuri cand sotiile isi bat sotii dar acolo este vorba despre altceva, nu despre violenta in familie ci de harjoneala.

Inchideti cat mai repede acest capitol urat din viata si incepeti o alta viata, fara batai, fara violenta, fara calomnii!

Daca individul vrea un divort amiabil sfatul meu este sa il luati de mana si maine sa va prezentati primul notariat pe care il intalniti in cale. Cum vrea divort amiabil inseamna ca este de acord si cu partaj amiabil.
E mai complicat daca aveti de impartit un imobil.

Nu ati mentionat daca sunt si copii la "mijloc" dar daca ar fi acestia va vor fi incredintati avand in vedere comportamentului inca sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cercetasa cercetasa am fost acuzat de loviri si alte violente. pot sa l dau in judecata pe cel care m a acuzat ? pe ce motiv ,care sunt pasii si ce daune ii pot cere? (vezi toată discuția)
Infidelitate - proces pt. prejudicii morale? pan456 pan456 Acum ceva timp, in timp ce eu am avut o perioada in care eram foarte ocupat (construiam o casa pt. familia mea), sotia a ales sa se consoleze cu un coleg de ... (vezi toată discuția)
Violenta,divort,copil Costin85 Costin85 Buna ziua!Vreau sa ma ajutati va rog si pe mine cu parerile dumneavoastra.Am o sora care isi duce cu umilinta zilele langa sotul sau !Acesta a urmat o cale ... (vezi toată discuția)