avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare tichete cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare tichete cadou

Este legal sa se acorde tichete cadou angajatilor care lucreaza in zilele de sambata si duminica???Sau aceste tichete cadou se pot acorda doar ocazional(Paste, Craciun, 8 Martie,etc.)??
Mentionez ca intr-o luna angajatii nu depasesc numarul de ore lucratoare, dar lucreaza si in weekend, dar primesc zile libere in cursul saptamanii si ca sa-i stimulam am vrea sa le acordam cate un tichet cadou pt. fiecare zi de weekend lucrata.Se poate sau nu??
Cel mai recent răspuns: mirela2000 , utilizator 10:08, 9 Noiembrie 2017
Nu exista o valoare maxima a tichetelor cadou.
Insa :
- cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei.

- Suma care depaseste aceasta limita, precum si valoarea tichetelor cadou acordate salariatilor cu alte ocazii decat cele mentionate mai sus reprezinta avantaje si se impoziteaza potrivit prevederilor din Codul fiscal.
Multumesc pentru raspuns.
Referitor la impozit si contribuții, din normele de aplicare a codului fiscal (sectiunea2, pct5) am inteles ca ce este peste cei 150 lei, se adauga si la calculul contribuțiilor, nu numai la impozit daca se acorda cu ocaziile acelea.
Daca se acorda cu alte ocazii, se adauga doar la baza impozit, nu si la baza de calcul al contribuțiilor.
Am inteles corect? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
mirela2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA DACA AM ANGAJATI NUMAI BARBATI, FARA COPII, POT SA LE ACORD TICHETE CADOU DE PASTE (vezi toată discuția)
Tichete cadou paste 2012 misuku81 misuku81 buna ziua, dorim sa dam tuturor salariatilor societatii cu ocazia Pastelui 2012 tichete cadou (valoare aproximativa 300 lei fiecare). In afara de ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou marianatiseanu marianatiseanu Tichetele cadou se pot oferi salariatilor in limita a 150 lei, sau suma totala nu este restrictiva? Adica se poate oferi unui salariat 5 tichete x 50 lei = 250 ... (vezi toată discuția)