avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ingrijire batran
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ingrijire batran

am in ingrijire o doamna in varsta,care are un singur copil....doamna doreste sa-mi lase apartamentul in proprietate,avand in vedere ca fiul este f departe si nu o poate ingriji.Cum trebuie procedat in astfel de situatii pentru a nu avea probleme cu fiul ?
Cel mai recent răspuns: cameliaagafia , utilizator 06:25, 15 Mai 2012
in cazul in care eu fac acel act de intretinere viagera,si doamna din diferite motive spune ca nu e multumita,situatie fictiva,contractul de vanzare cumparare este anulat?
Poate fi anulat in instanta, printr-un proces in care dna sa dovedeasca faptul ca nu ati mai prestat intretinerea. De asemenea si mostenitorii sai ar putea solicita anularea actului. Oricum, trebuie sa pastrati dovezi ca v-ati indeplinit obligatia de intretinere (chitante, alte dovezi).
Cea mai buna varianta in cazul prezentat de dvs este inchierea unui contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager ! Asta presupune ca tot timpul vietii doamna sa-si pastreze dreptul de folosinta al apartamentului , iar dumneavoastra veti intra in posesia de fapt dupa decesul doamnei!B-)
Contractul cu clauza de intretinere este usor atacabil si poate fi anulat in instanta cu un avocat bun si cu 2 martori !:D
Referitor la pret , ca sa nu fie atacabil actul pentru pret neserios , va recomand sa treceti pretul din grila notariala pentru acel imobil.
Va atasez linkul cu grilele notariale. Cautati adresa respectiva in grila si veti vedea care este pretul minim pe care il puteti declara!
[ link extern ]
SUCCES!
=D>
Am avut si eu in ingrijire un batran un an si jumatate, a apelet la familia mea ca prieten cu sotul cand a facut un atac cerebral si nu avea pe nimeni sa-l ingrijeasca, a locuit la noi 3 luni si apoi am continuat sa-l ingrijim la el acasa, asta insemnand ca zilnic i-am dat mancare plus weekendurile, sarbatorile cu noi si alte servicii, el fiind in stare precara ca sanatate si necesitand permanent asistenta.. El ne-a dat de un an cardul de pensie si codul pin ca sa il ingrijim.
Dupa un an vine sora fostei sotii , ii ia masina, pe el il ea la ea si dupa 2 saptamani depune plangere impotriva mea ca i-am furat cardul. A 2-a zi dupa reclamatie face atac cerebral. Acum este ingrijit de ei , imi interzic sa-l vad sau sa-i stiu starea. El are cu fosta sotie o fica.
Precizez ca in 1,5 ani nu a fost contactat de aceasta fosta familie si nici macar un telefon de la fica nu a primit.
Acum e clar ca in starea in care este ii iau masina, apartamentul este trecut pe fata si el are uzufruct viager, si vor sa recupereze bani de la mine.
Ce situatia am? (ingrata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie apartament cu clauza de uzufruct dixiee dixiee Buna ziua, As dori sa donez apartamentul meu de 2 camere catre fiul meu major cu mentiunea ca [b]el sau eu [/b]sa nu putem instraina apartamentul fara acordul ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament adimanea adimanea Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Vecina mea are doi copii, unul casatorit fara copii care vine la ea de doua ori pe an. Cel de-al doilea ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor dupa recasatoria mamei CorF CorF Buna ziua! Dupa moartea tatalui succesiunea apartamentului nostru a fost facuta pe mine fiul raposatului, fratele meu si mama. Ea s-a recasatorit, actualul sot ... (vezi toată discuția)