avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa de prima inmatriculare

buna ziua
am o intrebare la dvs.
in anul 2009 am achizitionat o masina second hand la care am platit aceea taxa de prima imatriculare. in anul 2012 ,am dat statul in judecata ,insa au motivat ca nu au baza legala pt a mi restitui taxa.
acum insa au baza legala se pare,doar ca eu intre timp am vandut aceea masina. am fost la anaf si am facut cerere pt restituire sapt trecuta,insa de data asta au motivat ca nu am actele originale si ca nu pot restitui aceea taxa.
ce pot sa fac?
am vreo sansa sa mi recuperez banii,luati se pare ilegal.
Cel mai recent răspuns: gheoiu , utilizator 12:02, 15 Iunie 2016
"Din 13 Aprilie 2016, dacă te numeri printre cei aproape 1 milion de contribuabili care au plătit vechea taxă auto între anii 2007 şi 15 Martie 2013, te poți adresa registraturii administrației ANAF de care aparții pentru a depune Cererea de restituire a taxei auto sau o poți depune prin poştă cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire."

Detalii/Sursa: [ link extern ] /
buna ziua
pai m am adresat aceste institutii. raspunsul lor a fost frapant pt mine. mi au zis ca trebuie sa prezint documentele in original. eu nu le am. am vandut masina intre timp. insa taxa aceasta a fost platita de mine . se poate da in judecat anaf ul. pot avea castig de cauza? sau ilegalitatea merge mana in mana cu hotia?
multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto mdelamarcu mdelamarcu Am cumparat si inscris masina in 2008. Am platit taxa auto. Se mai poate recupera? Sau s-a prescris? (vezi toată discuția)
Pot recupera taxa de poluare? pantescu123 pantescu123 Buna ziua! Am avut un autoturism inmatriculat in anul 2011,adus din Germania,Spun ..am avut,,pentru ca acum l-am dat la remat ,asta doar pentru ca sa il scot ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto adinaelena adinaelena Buna ziua Va rog daca puteti sa-mi spuneti cum as putea formula cererea de restituire a taxei auto catre ANAF pentru a putea fi cat mai la obiect .Am platiti ... (vezi toată discuția)