avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... diploma
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

diploma

Mi s-a gresit diploma de licenta și au tergiversat eliberarea alteia. Pot obtine una noua doar daca o predau pe cea originala.

Ideea este ca vreau sa pastrez originalul ca proba pentru a actiona universitatea
instanta, insa in acelasi timp as vrea sa imi schimb diploma.

Daca o declar pierduta si o pastrez, pentru a obtine o noua diploma fara greseli, o voi putea utiliza ulterior ca proba in instanta?


In ce format ar fi indicat sa pastrez o copie a acesteia totusi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 13 Iunie 2016
Ordin 657/2014 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior :

Art. 16
Formularele actelor de studii completate cu greseli,
stersaturi, adaugari, cu sigiliul necorespunzator sau murdare, partial deteriorate se anuleaza, scriindu-se cuvantul "ANULAT" pe toata diagonala imprimatului, atat pe actul de studii, cat si pe matca (cotor), cu mentiune in registrul de evidenta. In astfel de cazuri, conducerea institutiei dispune anularea acestora si intocmirea altora corespunzatoare.

In speta, nu aveti cum sa pastrati originalul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut diploma licenta livia6 livia6 Daca am pierdut diploma de licenta trebuie sa anunt la sediul facultatii pierderea acesteia sau pot merge direct la sediul Monitorului oficial pentru ... (vezi toată discuția)
Probleme eliberare diploma licenta dianam5 dianam5 Am o problema destul de complicată legată de sistemul universitar din România. M-ar ajuta foarte mult o parere avizata, in contextul in care am incercat ... (vezi toată discuția)
Chitanta scrisa de 2 ori despre aceasi plata POMKINSKI POMKINSKI Sunt administrator la o asociatie de proprietari.La ultima incasare pe fondul unei dispute verbale cu sotia cenzorului am scris in loc de 3 chitante(56 lei ... (vezi toată discuția)