avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... fuziune 2 societati srl consiliere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

fuziune 2 societati srl consiliere

am urmatoarea problema si nu stiu cum sa ma descurc.

in anul 2000 am infiintat un srl (sa spunem 1 )in care asociati eram eu si sotia mea.

in anul 2003 am infiintat un alt srl (sa spunem 2 in care eram unic asociat.

in anul 2004 am divortat si sotia mea mi-a cesionat toate actiunile la societatea 1 ,deci devenind la societatea 1 unic asociat.

legea societatilor comerciale nr 31 nu permite sa fiu unic asociat la mai mult de o societatea comerciala cu unic asministrator .

in acest moment doresc infiintarea unei noi societati dar in imposibilitate datorita situatiilor prezentate mai sus.

exista vreo posibilitate ca cele 2 societati sa fuzione si sa formeze o noua societate ?


adrian podoleanu

0742/667204

in anul 2004
Cel mai recent răspuns: ContSters13798 , utilizator 15:33, 2 Noiembrie 2005
chiar daca in societatea 1 ati primit prin cesiune partile sociale ale sotiei, registrul comertului nu a inregistrat aceasta cesiune daca nu ati declarat pe propria raspundere ca nu mai aveti calitatea de asociat unic in alta societate. Pentru ca retragrea sotiei din primul SRl nu e opozabila tertilor ea va putea participa la AGA din soc. 1 in care veti decide fuziunea cu societate 2 iar la societatea 2 faceti decizie de fuziune a asociatului unic. IN AGEA de la soc. 1 veti decide impreuna cu fosta asociata(sotia) si inregisrarea cesiunii, si fuziune acu soc. 2 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziuni societati cu raspundere limitata srl doresc consiliere trardsvel trardsvel am urmatoarea problema si nu stiu cum sa ma descurc. in anul 2000 am infiintat un srl (sa spunem 1 )in care asociati eram eu si sotia mea. in anul 2003 ... (vezi toată discuția)
Fuziune srl-consiliere am urmatoarea problema si nu stiu cum sa ma descurc. in anul 2000 am infiintat un srl (sa spunem 1 )in care asociati eram eu si sotia mea. in anul 2003 ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga privind fuziunea florinlin florinlin Buna ziua ! In cazul in care se hotaraste intr-o AGEA a unei societati fuziunea cu o alta societate, iar o parte din actionari voteaza impotriva si decid sa ... (vezi toată discuția)