avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta in solidar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta in solidar

Buna ziua .Suntem doi frati care am dezbatut succesiunea in instanta. Avem de platit o sulta pentru sotia tatalui nostru ,care a decedat. Ce inseamna sa platim o anumita suma in solidar? Aceasta suma inpreuna sau separat fiecare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:39, 14 Iunie 2016
Împreună, însă fiecare dintre dvs poate fi executat silit pt toată suma pana la îndestularea creditorului ( în cazul asta, mostenitorii sotiei, bănuiesc), urmând ca apoi sa va reglați conturile intre dvs.
Pt sulta x, creditorul nu o sa va execute pe dvs pt jumătate din suma și apoi dacă fratele nu are bunuri, creditorul sa rămână în paguba, ci executa pe unul, cel care are, pt toy. Cam asta înseamnă în solidar.
Solidar adica suma respectiva se imparte la doi si astfel aflati ce are de platit fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Executare cheltuieli de judecata ralucutzan ralucutzan buna ziua!am si eu o intrebare: in urma unui proces pierdut trebuie sa platim cheltuielle de judecata in valoare de 6000 ron!cel care a initiat procesul a ... (vezi toată discuția)
După moartea tatălui am aflat că are datorii la bănci. suntem obligați noi, copiii, să le plătim? Sassolina Sassolina hey buna seara,o singura intrebare am,ma scuzati ptr deranj la ora asta, dar am apelat la varianta online pentru a ma lamuri cu ceva...Am 23 de ani si tatal ... (vezi toată discuția)