avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de procura de la fostul concubin sa scot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de procura de la fostul concubin sa scot copilul minor in afara tarii numai o saptamana la prietena mea?

Buna-ziua! Sunt mama unui copil minor in varsta de 10 ani in grija mea si de cand s-a nacut, a stat numai la mine, in casa mamei mele. In urma unui concubinaj de 1 an, am ramas insarcinata cu un copil. Fostul concubin nu a recunoscut copilul, asa ca i-am dovedit paternitatea in instanta, cu test Adn si doi martori, toata procedura. In urma procesului, instanta a constatat ca paratul este tatal minorului, a schimbat numele minorului, de pe numele meu l_a trecut pe numele tatalui. In fine, l_a obligat si la pensie alimentara si l_-a obligat sa plateasca testul Adn catre stat. Copilul a ramas in grija mea incontinuare pana la majorat, tatal lui necerand in instanta nici drept de vizita, totusi l_a vizitat cand a dorit, eu neingradindu_i acest drept niciodata! Problema este ca pe hotararea paternitatii nu scrie copilul sa ramana in custodia mamei pana la majorat. Copilul este pe numele tatalui in certificat. Am o prietena in strainatate care doreste sa ii trimit copilul meu in vacanta cu avionul o saptamana, cu o stewardesa. Intrebarea mea este daca am nevoie de aprobarea tatalui minorului, procura de la notar ptr. a_l scoate in afara tarii sau nu? Eu sunt reprezentantul legal al minorului in instanta si asta scrie si pe hotarare. Va rog sa imi raspundeti! Multumesc! Cu respect!
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
Alexandradragobete, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:17, 14 Iunie 2016
Buna ziua
Da, pentru a scoate copilul din tara, aveti nevoie de consimtamantul tatalui, dat prin notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce hotarare aveti.
Daca sentinta este data pe noua lege trebuie declaratie notariala de la tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ... violetaanna violetaanna Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui. Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de ... (vezi toată discuția)
Test adn marimarimokus marimarimokus As dori sa știu dacă în urma unui test ADN sunt obligata sa trec tatăl in certificatul copilului și ce dreptul are în acest caz tatăl Menționez că nu ... (vezi toată discuția)