avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN

As dori sa știu dacă în urma unui test ADN sunt obligata sa trec tatăl in certificatul copilului și ce dreptul are în acest caz tatăl Menționez că nu eu am cerut testul ADN.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 25 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Paternitatea se stabileste prin recunoastere sau prin hotarare judecatoreasca.
Testul ADN este doar o probă ce se administrează în instanță pentru stabilirea filiației (a paternității în acest caz), hotărârea instanței fiind executorie, nu testul!
un test ADN facut in cadrul unui proces?
copilul are deja o paternitate stabilita fata de un alt barbat? (adica este un nume la rubrica tatalui la acest moment?)

stabilirea paternitatii aduce si drepturi (de a avea legaturi personale cu minorul, de a participa la cresterea si educarea lui, de vizita, etc) si obligatii (pensia de intretinere, de ex).
de asemenea, in consecinta, copilul isi va mosteni tatal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca s-a stabilit paternitate, nu tine dvs sa il treceti, starea civila va elibera un alt certificat, al dvs nu mai e valabil, se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul mama mia mama mia nu am nici un act cu persoana cu care am copilul#-o ,ea a nascut pe 4 -01-2011 , nu ma lasa sa imi recunosc copilul si sa-l pot vedea .Problema este ca nici ... (vezi toată discuția)
Test adn Lilylili Lilylili Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului nerecunoscut de tata Ivanesei mihaela Ivanesei mihaela Buna ziua ! Copilul meu 1 an si 6 luni nu a fost recunoscut de catre tata.intrebarea mea este daca i fac proces pt pensie alimentara v a trebui trecut pe ... (vezi toată discuția)