avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de succesiune?

M-am casatorit in anul 1985 si din casatorie a rezultat un copil nascut in 1986.De la inceputul casatoriei am locuit eu,sotul si apoi copilul nostru intr-o casa proprietatea socrilor mei, care sunt in prezent in viata. In anul 1998 sotul meu a decedat, iar in urma decesului am continuat sa locuiesc in acea casa impreuna cu copilul.In anul 2004 am fost obligata de socrii mei sa parasesc acel domiciliu, copilul meu in varsta de 18 ani ramanand in continuare in acea casa.M-am recasatorit in anul 2007 si copilul meu s-a casatorit in 2006 si locuieste si in prezent impreuna cu sotul in mai sus pomenitul imobil.
As dori sa stiu daca am vreun drept succesoral in urma decesului unuia dintre fostii socrii, care mai au un copil in afara sotului meu decedat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:48, 16 August 2009
Nu aveţi niciun drept. Doar copilul fostului soţ va moşteni, prin reprezentare, ceea ce s.ar fi cuvenit tatălui său dacă ar fi fost în viaţă la decesul părinţilor săi. Bineînţeles, va veni la succesiune alături de unchiul său, fratele tatălui.
Dumneavoastra nu aveti nici un drept asupra acelei case insa copilul dvs are!
Insa aveti dreptul la o cota de 1/4 din bunurile sotului de la data decesului! Asta conform legii 319/1944 !B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune eugeniadaineanu eugeniadaineanu M-am casatorit iin anul 1970 si am legiferat casatoria in 1972,atunci cind aveam primul copil.Am locuit si inca mai locuiesc in casa parintilor sotului meu. ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor Sarah01 Sarah01 vreau sa stiu daca ar exista vreo cale prin care as putea beneficia de pensie de urmas dupa fostul sot cu care m-am casatorit in 1986 si care a decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot sotie bogdan.ignatt bogdan.ignatt parintii mei sunt casatoriti de 25 de ani.In caz ca unul dintre ei ar deceda fratii si surorile lor ar avea vre-un drept asupra propietatilor detinute sau ... (vezi toată discuția)