avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Informatii stergere din biroul de credit
Discuție deschisă în Executare silită

Informatii stergere din biroul de credit

Buna ziua,
Problema cu care ma confrunt este urmatoarea:
in anul 2013 am fost exec.sil. de catre un BEj
-mi s- a poprit din salar iar la finel anului am achitat cash restul de suma si BEJ-ul mi-a dat pe e-mail incetarea popririi deoarece debitul a fost achitat.
Anul trecut din pura curiozitate mi-am verificat situatia la biroul (ce se ocupa cu inscrierea persoanelor rau platince -cu cifre de le 1-6) si am constatat cu stupoare ca nu mi s-a inchis creditul,deci la 2 ani de la achitare si ca apar si cu cifra 6.
Am sunat al BEJ ,acolo doamna care s-a ocupat ed caz mi-a zis ca era la inceput si ca nu a mai dat la banca pt reactualizare date si ca daca suma era mai mica poate achita.Si nici nu mi-a mai arspuns vreodata la rugaminti.
Creditul a fost de 4000 si eu am achitat aprox. 8000(poprire+cash)
De anul trecut fac cereri peste cereri-BEJ-ul nu mi-a raspuns niciodata, Banca a dat copy paste la ce este in acel birou de inregistrare,inistutiile care se ocupa de BEJ dau din umeri si ma paseaza de colo colo.
Este o situatie disperata deoarece apar cu cifra 6 de 2 ani de zile in conditiile in care eu am achitat si nu am absolut niciun credit la aceasta ora.
Ce pot face?Doar prin avocat se poate rezolva?Nu vreu bani vreau sa dispara datoria si sa ma stearga cu cifra 6 din birou.
Rog suport.
Va multumesc.
Buna ziua!

Nu am reusit sa-mi dau seama din informatiile oferite de dumneavoastra 1) daca va referiti la faptul ca inca sunt transmise date negative in sistemul Biroului de Credite, ulterior datei la care dumneavoastra ati achitat debitul sau 2) daca intrebati de ce mai figurati in acest sistem la 2 ani dupa ce ati achitat datoria.

Daca este vorba despre cazul 1, sesizati Autoritatea Nationala Pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, atasand raspunsul primit de la banca. Pe site-ul ANSPDCP gasiti detaliata procedura sesizarii: [ link extern ]

Daca este vorba despre cazul 2, conform dispozitiilor legale aplicabile (Decizia ANSPDCP 105/2007), datele negative sunt pastrate in sistemele de tipul Biroul de Credite pentru o perioada de 4 ani de la ultima transmitere/actualizare.

Sintetizand cele mai sus expuse:
- daca ultima data pe care o regasiti in Biroul de Credite este data la care dumneavoastra ati achitat debitul, este corect, chiar daca au trecut 2 ani. Datele vor ramane pana la implinirea unui termen de 4 ani
- daca apar noi inregistrari, ulterioare datei achitarii debitului si daca Banca a refuzat sa le stearga, sesizati ANSPDCP

Cu stima,
Buna ziua!
In primul rand va multumesc pentru timpul si informatiile acordate.
Incerc sa zic lucrurile cat mai clar:poprirea a fost facuta din apr 2013,de atunci mi s-a luat lunar o suma din salar.In noiembrie 2013 am achitat total creditul si mi s-a dat acea hartie precum ca s-a achitat si sa se opreasca si poprirea la salar.Poprire oprita,debit achitat(teoretic din ec am descoperit anul trecut).
Dupa achitare eu inca apar cu o suma care se mareste de la luna la luna.Astfel de la un credit acordat de 4000 lei si achitat aproape 8000 lei,eu inca figurez la birou cu o suma de 5407 zile ,intarzieri de 1120 zile.Suma aceasta creste ,repet de la o luna la alta.Cu banca nu stiu cum sa fac,deoarece ei zic ca nu le mai apartine creditul si singurele informatii date au fost o hartie cu un copy paste de la Biroul de credit.Eu apar cu cifra 6 pana inclusiv luna martie 2016 c si totodata cu suma de 5407 lei aferenta lunii martie 2016-aceste date le-am obtinut in luna mai 2016 de la Birou.
Dubios este faptul ca apar cu cifra 6 de ex. in iulie 2013, august cu cifra 3,sept-oct-noi cifra 6, decembrie cifra 3-pe anul 2013.
Apoi in 2014-ianuarie cifra 3,febr cifra 6, martie nimic,apr-mai cifra 6..si tot asa..in conditiile in care eu nu am mai facut nimic de la ultima plata din noi 2013.Iar din iulie 2015-prezent sunt doar cu cifra 6.
Eu zic ca ma incadrez la ambele situatii si 1 si 2.
Multumesc.
Buna ziua din nou!
Verificati, va rog, cu atentie in extrasul de informare BC ca datele care sunt inregistrate ulterior achitarii debitului sa fie inregistrate in dreptul Bancii si cu privire la creditul in discutie - ma gandesc ca poate datele pe care le-ati vazut au fost inregistrate de alt Participant la sistemul Biroului de Credite, in baza altui raport juridic.

Daca Banca a dat declarat creditul exigibil si scadent anticipat si a cesionat creanta, nu are de ce sa mai trimita date negative in BC - daca a continuat sa trimita date negative, veti sesiza ANSPDCP cu privire la acest aspect.

Cu privire la sumele care continua sa se acumuleze desi dumneavoastra aveti dovada achitarii datoriei, in cuantumul comunicat in adresa de infiintare a popririi, va recomand sa sesizati ANPC.

Cu stima,
Buna ziua,
Am sesizat banca si dansii dau din umeri zic ca nu mi-au achitat creditul si ca totodata nu au acces deoarece nu mai apartine de ei creditul.Mai nou mi s-a raspuns ca BEJ-ul a achiatat catre dansii doar o parte din suma mai exact ce am achitat eu cash la BEJ fara restul din popriri.
Doi la mana ,ANPC-ul sustien ca nu se ocupa de o speta de acest gen si sa ma adresez institutiei superioare ce se ocupa de BEJ-uri.
Nimeni nu ma lamureste ce reprezinta acea suma din Biroul de credit-dar ea creste pe zi ce trece.
Multumesc.
Buna seara cum pot sa este din biroul de credite sit cu rata la zi la cetelem sunt disperata nu reușesc să fac un credit din cauza acum 4ani am fost raportată la biroul de credite va mulțumim

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar neplătit neînregistrat în biroul de credit de_pratto de_pratto Buna ziua! am facut un credit ipotecar comun cu fosta mea sotie, de care am divortat, pentru un credit ipotecar in 2013. Nu am mai putut plati si am renuntat ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost executată silit o sumă de bani la trei luni după stingerea datoriei. banii mi s-au returnat, dar am niște întrebări sadrian sadrian Buna ziua. Am avut o executare silita, si suma am achitat-o integral prin poprire pe salariu. Dupa 3 luni de la stingerea datoriei am incasat o suma in contul ... (vezi toată discuția)
Negativ la biroul de credit larisasnake larisasnake Buna ziua!am si eu o problema,am mai multe credite la mai multe banci,iar acum am fost la o banca sa fac refinantare,dar dosarul mea a fost respins deoarece ... (vezi toată discuția)