avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda circulatie de care n-am stiut
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda circulatie de care n-am stiut

buna ziua. am primit instiintare acasa ca trebuie sa predau permisul din cauza cumului de puncte.....stiam ca nu am cumul de puncte asa ca m am prezentat la sediul politiei pentru lamuriri,acolo aflu ca am cumul de puncte si aflu ca am o ameda de circulatie despre care nu am luat la cunostinta. cer politiei o copie dupa procesul verbal nu mi se da raspuns,contest procesul verbal dar raspunsul este ca actiunea este tardiv formulata, mentionez ca de la presupusa amenda pana la primirea scrisorii de cumul de puncte au trecut 5 luni. nu am luat la cunostinta respectiva amenda, nu am primit de la primarie ca as avea ceva de plata acea amenda apare doar in cazierul rutier. ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:51, 15 Iunie 2016
Nu ati luat cunostinta de amenda dar cunoasteati faptul ca ati savarsit o contraventie si a fost intocmit un pv?

Cum ati contestat procesul verbal daca nu l-ati primit cand ati cerut politiei copia pv??

Solicitati sa va fie prezentata dovada comunicarii pv.
sa raspund pe rand
1. am aflat ca am un pv in momentul in care am fost la politie sa cer detalii privind cumulul de puncte.
2. am contestat pv pe baza seriei care apare in cazierul rutier fara sa am dovada fizica a pv.
3. dupa multe cereri si chemari in instanta politia a eliberat "descrierea pv" mai multe foi in care apar foarte multe neconformitati, un numar de inmatriculare de care nu am auzit,certificatul metrologic pentru radar este intocmit in viitor, dovada video nu exista deoarece " nu a putut fi descarcata".
si totusi instanta nu vrea sa vada aceste lucruri. am facut apel rezultatul fiind acelasi " plangere tardiv formulata"
In procesul verbal datele de identificare sunt corecte, CNP, adresa, locul savarsirii contraventiei, etc.?

Daca pv a fost intocmit de politie pentru depasirea vitezei legale si nu ati fost oprit pentru a fi sanctionat atunci politia trebuia sa va trimita adresa prin care sa precizati numele conducatorului auto care a condus auto in data x pe drumul y.

In cazul in care nu ati comunicat numele conducatorului auto iar pv a fost intocmit pe baza presupunerii ca proprietarul autovehiculului era cel care conducea auto la momentul respectiv atunci se poate lua in considerare ca v-a fost produs un prejudiciu (platiti amenda pentru altcineva chiar daca i-ati incredintat masina), procesul verbal este lovit de nulitate absoluta.

Cum nu ati semnat pverbal exista inscris vreun martor la rubrica "mentiuni"?

Introduceti actiune in instanta pentru recuperarea prejudiciului cauzat de procesul verbal care este lovit de nulitate absoluta (nu v-a fost solicitat numele conducatorului auto).

Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
cyan, moderator
copia pv eliberata de politie este ilizibila de aceea politia a eliberat mai apoi descrierea pv.
apare un cnp scris pe pv dar nu se poate deslusi iar in descrierea data de politie este specificat doar numele meu fara alte date de identificare ceea ce mi se pare suspect.
1. Ati fost oprit in trafic?

2. Daca nu ati fost oprit, v-au trimis acasa adresa prin care sa comunicati numele conducatorului care a condus auto nr. x in data y pe DN z la ora w?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare probe la dosar dumitreldd dumitreldd Pe data de 01 merg la tribunal pentru un proces impotriva IPJ in care contest un proces verbal de contraventie care s-a soldat cu retinerea permisului si ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta anexa 2? buziladiana buziladiana accident produs pe 04.08.2012 anexa 2 eliberata pe 06.08.2012 deci pe baza cercetarilor facute de politistul rutier la fata locului. La punctul 1 Auto ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru masina imprumutata AndreiU AndreiU Buna ziua. Doresc sa va intreb si eu ce cale ar trebui sa urmez in acest caz: In seara zilei de sambata, 7 martie, am primit (imprumut) de la ... (vezi toată discuția)