avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cui revine obligatia de plata a impozitului?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cui revine obligatia de plata a impozitului?

Buna ziua,
Va solicitam sprijin in urmatoarea problema: in 2009 am incheiat un antecontract pentru vanzarea cumpararea unui imobil de la un PJ. In decurs a 5 ani urma sa achitam intreaga valoare a imobilului insa nu am reusit finalizarea platii in acest timp si am mai semnat un act aditional care sa ne permita extinderea timpului de plata. Luna viitoare, la 01.07.2016, se semneaza contractul de vanzare-cumparare intre noi si firma de la care am achizitionat imobilul. In toti acesti ani, firma respectiva ne-a pus la plata impozitului pe mobil. Nu locuim in Romania si nici nu ne-am informat foarte bine, dar am vrea sa stim , atata timp cat nu e specificat in antecontract, revine in sarcina noastra plata acestui impozit? Va transmit si raspunsul firmei la aceasta intrebare si as vrea sa imi spuneti daca au sau nu dreptate:
"Cat despre plata impozitului pentru apartament se considera ca fiind o cheltuiala ce s-a transferat in raspunderea dumneavoastra o data cu transferul dreptului de folosinta."
Va multumesc anticipat,

O zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
alinasoptica, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:44, 15 Iunie 2016
Pentru raspuns concret studiati prevederile actelor semnate cu firma vanzatoare
Teoretic dv preluati prerogativele de proprietar asupra bunului imobil de la momentul incheierii contractului de vanzare cumparare
Din raspunsul firmei rezida faptul ca dv prin antecontract v-ati asumat responsabilityatea sa achitati si c/v impozit
Daca impunerea impozitului in sarcina dv este generata de acordul dv in antecontractul asumat cu vanzatorul,este tardiv sa ridicati pretentii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate rezilia un antecontract pe motiv de neplata a impozitului pe cladire de catre promitentul-cumparator? mihacireasa mihacireasa Se incheie un antecontract de vanzare-cumparare prin notariat; totodata, promitentul-cumparator se si muta in apartament, lucru mentionat in antecontract ... (vezi toată discuția)
Antecontract si contract de vanzare-cumparare sannek sannek Buna ziua. Va cer si eu ajutorul in urmatoarea problema, sper sa ma pot face inteles si sper ca am postat in sectiunea corespunzatoare de pe forum: In ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)