Buna ziua! O sa va explic mai pe larg o problema pentru care as dori un raspuns competent.
In anul in 1993 bunica mea a infiintat un SRL, SRL in care i-a cedat mamei mele 40% din actiuni. In prezent, bunica mea, cea care a infiintat societatea respectiva, doreste sa ii retraga mamei mele cele 40% din actiuni, din diverse motive. Dupa retragerea acelor actiuni, doreste sa imi cedeze mie toata firma, 100% actiuni + automat titlul de administrator. Intrebarea mea este urmatoarea: Dupa ce toate aceste proceduri vor fi finalizate si voi fi singurul actionar, in cazul in care voi dori sa inchid si sa radiez firma, ce se va intampla cu bunurile societatii ( spatii comerciale, teren intravilan, autoturism si conturi in banca )? Aceste bunuri vor fi directionate catre actionarul initial, sau actionarul unic la data inregistrarii operatiunilor de lichidare si radiere?
La data cesiunii partilor sociale se transmit si toate drepturile patrimoniale, beneficiile societatii, cat si riscurile si consecintele pierderilor. Activele (spatii comerciale, autoturisme etc.) sunt pe numele societatii, si nu ale asociatului unic. In cazul in care se dispune dizolvarea si lichidarea voluntara, societatea nu trebuie sa detina active, astfel ca acestea trebuie sa nu mai apara in gestiune si totul, inclusiv conturile bancare sa fie pe 0.
Partaj firma
laurentiu68
divortul s-a incheiat ,urmeaza partajul.
problema pe care vreau s-o ridic este urmatoarea:
- am infintat o societate comerciala in anul 1992 fiind asociat ... (vezi toată discuția)