avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie sustinere a familiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie sustinere a familiei

Buna ziua.Momentan beneficiez de alocatie de sustinere a familiei.Tatal copilului a fost obligat prin hotarare judecatoreasca la o pensie alimentara de 240 de roni pe luna.Acesta nu plateste pensia in fiecare luna ,ci o data la 4-5 luni suma acumulata.As dori sa stiu cum se declara acesti bani?Deasemenea as vrea sa stiu care este regula limitei de 3000 de roni pe luna, deoarece eu am un depozit de 2000 de roni, dar daca o data la 5 luni primesc pensia alimentara peste 1000 de roni, depasesc suma de 3000 si ar trebui sa mi respinga dosarul? As dori sa stiu daca bursele de studiu si alocatia de stat se calculeaza la atingerea sumei de 3000 de roni pe luna?Multumesc
Cel mai recent răspuns: mariapopesc , utilizator 06:21, 17 Iunie 2016
Alocatia de sustinere, alocatia de stat pentru copii, pensia de intretinere si bursa nu sunt venituri profesionale impozabile si nu se au in vedere la stabilirea sumei de 3000 lei pe an pe care o puteti cumula cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil ionelachirvase ionelachirvase buna ziua cine ma poate ajuta cu un calcul pt care o sa fie indemnizatie de crestere a copilului daca acesta se va naste in 01.09.15 iar salariul mediu din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita anelia88 anelia88 Buna ziua! Cum se procedeaza in cazul in care un parinte nu plateste de 4-5 luni pensia alimentara. Persoana respectiva a fost obligata in urma unui proces la ... (vezi toată discuția)
Bursa de elev gimnazial adalyfe adalyfe buna-dimineata. sunt o mamica din jud. Arges, am un fiu de 7 ani jumatate, este elev in clasa a 2a. sunt un caz social, imi cresc singura copilul, dinttr-o ... (vezi toată discuția)