avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara neplatita

Buna ziua! Cum se procedeaza in cazul in care un parinte nu plateste de 4-5 luni pensia alimentara. Persoana respectiva a fost obligata in urma unui proces la plata pensiei in valoare de 240 de roni acuma 4 ani. Intre timp(acum 2-3 ani) s-a angajat intr-o tara straina unde are un venit de aproximativ 1000 de euro. Niciodata nu a platit la timp pensia alimentara (o data la 3-4 luni suma acumulata) si nu mai mult de 240 de roni pe luna. Trebuie sa fac reclamatie la politie sau trebuie sa deschid un nou proces. Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2018
anelia88, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:12, 5 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce doriti.
Daca doriti sa obtineti o pensie de intretinere raportata la venitul realizat din strainatate, este necesara o noua actiune- majorare pensie intretinere, pentru ca la acest moment este obligat la plata celor 240 de lei dupa cum spuneti si nu la o pensie stabilita procentual din venitul realizat.
Daca nu plateste 3 luni pensia de intretinere, puteti formula plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art.378 lit.c) c.pen- abandonul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara debest70 debest70 ce se intampla daca nu platesti o luna pensie alimentara? noile reglementari 2011 [quot]:(( (vezi toată discuția)
Am hotararea dar nu vrea sa imi plateasca pensia alimentara marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Am o intrebare. Am un copil de 3 ani si m-am judecat cu tatal lui pt pensie alimentara. A sosit hotatrarea de 2 luni dar acesta nu vrea sai ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Fostul concubin are de platit o suma de 178 lei pensie alimentara,care o plateste doar cand vrea(la el e rea vointa,deoarece lucreaza),daca el nu ... (vezi toată discuția)