avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatia de intretinere in natura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatia de intretinere in natura

Instanta a stabilit custodia comuna a minorului, iar plata obligatiei de intretinere a minor sa se exercite in natura de ambele parti. Domiciliul minorului este stabilit la mama, de comun acord intre parti. In programul de vizitare se specifica ca in perioada vacantelor scolare adica, luna iulie minorul la locui cu mama, urmand ca in luna august minorul sa locuiasca la tatal. Intrebare....in perioada cat minorul locuieste la mama conform programului stabilit de instanta, tatal trebuie sa se achite de obligatie in natura? Sau fiecare o face in perioada in care minorul locuieste cu acestia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:32, 30 Iunie 2016
Ambii parinti au obligatia de a intretine copilul in mod continuu.
Adica si tatal achita in natura cat e la mama, si mama acvhita in natura cat e la tata.
Salut,

Cum ai reusit stabilirea pensiei de intretinere in natura?
Eu am inteles ca sunt destul de rare cazurile in care instantele dau astfel de hotarari chiar daca in legislatie este specificata aceasta posibilitate.
Ai solicitat in instanta asa ceva si ai obtinut sau ai avut o mediere cu fosta sotie in acest sens?
De obicei femeile sunt foarte sensibile la acest subiect, cel putin in cazul meu.
Fosta sotie nici nu vrea sa ia in considerare aceasta posiblitate oarecum motivata.
Cum stie tatal sa cumpere haine pentru copil sau alte lucruri pe care in general doar femeile au flerul de a o face?
Eu personal sustin aceasta initiativa insa repet poate crea si tensiuni.
Cat despre modul in care va ve-ti descurca pe perioadele in care micutul sta la tata eu sunt ferm convins ca veti gasi solutii in cazul in care ai relatie buna cu fosta sotie.

Succes!
M-ar interesa si pe mine cum ati reusit sa obtineti o astfel de decizie. Cred ca s-a stabilit in aceasta maniera probabil pentru ca aveti relatii civilizate cu mama copilului si reusiti sa colaborati. Este greu sa se stabileasca plata pensiei in natura cand parintii au neintelegeri. Daca reusiti sa ne puneti la dispozitie in privat o copie confidentializata a hotararii pentru a vedea motivarea v-am fi recunoscatori.
Întreţinerea în natură nu înseamnă numai haine şi plata unui curs.Întreţinerea în natură înseamnă dus/adus de la instituţia de învăţământ, ajutorul la lecţii, jocul activ cu copilul, spălat şi călcat haine, curăţenia în camera copilului, colaborarea cu persoanele de interes pentru copil, - şedinţe cu părinţii, medic de familie, activităţi extracuriculare.

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Consiliere parinti la dgaspc irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? ... (vezi toată discuția)