avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare de sanatate

un student la o facultate dintr-o tara din spatiul UE beneficiaza de asigurare / card de sanatate ?
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 16:48, 16 Iunie 2016
Daca sunteti student intr-o tara UE,dar nu sunteti si angajat in acea tara,o alternativa poate fi
Cardul european de asigurări sociale de sănătate,daca intruniti si conditiile obtinerii acestuia.
Daca sunteti si angajat in acelasio timp,atunci va trebui sa fiti asigurat in cf. cu legislatia de asigurari de sanatate din tara respectiva aplicabila tuturor angajatilor indiferent de unde provin.
Pentru a putea obtine mai multe detalii si eventual Cardul European,adresati-va Casei de Sanatate de pe raza de domiciliu din tara
ce conditii trebuie sa indeplineasca respectivul student pt.a ptea avea card European de sanatate ? nu lucreaza nicaieri.
Aici puteti sa cititi informatia care va intereseaza:
www.cnas.ro/casmb/page/cardul-european.html

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sanatate student la zi in varsta de 19 ani ruxiqui ruxiqui Am un fiu, student la zi la Facultatea de Drept si Facultatea de stiinte politice, in varsta de 19 ani, implineste 20 in noiembrie, a terminat primul an. Am ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate pentru student care studiaza in marea britanie mrnvladu mrnvladu Fiul meu este din toamna aceasta student in Marea Britanie. Casa de Asigurari de sanatate a refuzat sa ii elibereze cardul european de sanatate motivand ca ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate pentru student roman in germania Sitram Sitram Buna ziua, Fiica mea, care are 18 ani, a fost admisa si s-a inscris la o universitate de medicina, de stat, din Germania, in aceasta toamna. In acest sens, a ... (vezi toată discuția)