avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua.va rog sa ma ajutati intr-o problema succesorala.cand murit tata in 1974 a lasat 7 hectare de pamant. mama impreuna cu mine si 2 surori in momentul cand s-a dat legea ca putem face titlu de proprietate pentru pamant,ne-am intalnit toti 4 si am cazut de comun acord ca mama si cu mine sa avem 5 hectare ,iar surorile nu au dorit decat un hectar de fiecare. in urma acestei intelegeri care a fost intre noi s-au emis titluri de proprietate de catre statul roman , 1 titlu pe numele mamei cu 5 hectare si un alt titlu cu 2 hectare pe numele celor doua surori. specific ca in timpul cand era in viata tata si mama,eu fiind baiatul care a ramas pe curte mi s-a facut contract pe imobil in care se specifica ca eu sa le am grija atat cat sant in viata si sa-i inmormantez dupa datina iar bunurile ramase imi reveneau.anul acesta se indeplinesc 23 de ani de la decesul mamei ,iar sora cea mai mare solicita succesiune . dupa atatia ani de zile de la decesul parintilor,se mai poate face succesiune ? eu avand contract pe curte si pamantul fiind impartit la intelegere . va multumesc anticipat de raspuns
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:38, 16 Iunie 2016
Dacă sunteți proprietar nu are ce sa ia.

Ar fi bine sa mergeți cu actele la avocat pentru a va lamuri sub aspect juridic pe baza de acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune monicaa18 monicaa18 Am o intrebare legata de mostenire. Suntem 3 surori, parintii nostri detin 3 hectare de pamant(padure, 2 hectare sunt situate in acelasi loc,celalalt separat), ... (vezi toată discuția)
Succesiune: bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama, s-a recăsătorit, între ... Borota Sorin Borota Sorin Succesiune: Bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama,s-a recăsătorit,între timp au murit pe rând mama vitregă(acum 12 ani),tata(acum 5 ani) și mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)