avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... situatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

situatie

Am imprumutat masina unei persoane si aceasta a zgariat intr-un anumit oras masina altui sofer.
A lasat numarul de telefon la masina zgariata(masina era parcata fara sofer) si a sunat la politie unde politaiul a inregistrat apelul telefonic.
Ce responsabilitati am eu ca proprietar?Ce responsabilitati are soferul implicat?Este suficient un telefon la politie sau este necesar ca soferul sa mearga sa semneze un proces verbal la politie ca sa nu mai apara "situatii neprevazute" dupa acest incident?Se apropie expirarea celor 24 de ore si proprietarul masinii avariate nu a sunat iar soferul care conmducea masina nu a facut decat sa dea un telefon la politie este suficient?
Cel mai recent răspuns: ContSters100022 , utilizator 09:46, 17 August 2009
Cel care a condus raspunde pentru accident si va incasa acele puncte de amenda si de penalizare! Dvs raspundeti de avariile produse si respectivul cu masina lovita isi va repara masina pe asigurarea dvs, ramanand ca dvs sa va reparati masina din propriul buzunar sau prin casco daca aveti asigurare facultativa.
Un simplu telefon nu este suficient. Trebuie sa mearga la politie si sa i se intocmeasca proces verbal de constatare !B-)
Daca soferul implicat nu doreste sa mearga la politie trebuie sa merg eu ca proprietar al masinii si sa declar ca nu eu am condus?Trebuie sa merg in celalat oras unde a fost produs accidentul si acolo sa fac eu proces verbal in 24 de ore?
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
ContSters100022, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ana.ana ana.ana am avut accident cu o masina inmatriculata in bulgaria cu avarii usoare. nu am vrut sa completez documentele de intelegere amiabila pentru ca nu aveam ... (vezi toată discuția)
Probleme cu polita rca Niscaty Niscaty Buna ziua, De curand am fost implicat intr-o \"tamponare\" (termen legal aparent) in care am fost vinovat (masina din fata a franta brusc intr-o zona in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier provocat de un cal DANA DAVID DANA DAVID In data de 30.03.2010 la ora 21.30 ma deplasam catre casa cu autoturism personal, dacia 1310. De sub un pod au iesit in galop 2 cai.Cum au aprut dintr-o data ... (vezi toată discuția)