avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sofer pe comunitate, plata, salarizare corecta.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sofer pe comunitate, plata, salarizare corecta.

Buna ziua

Sunt sofer profesionist si lucrez doar pe comunitate, doresc sa stiu daca salarizarea sib forma (salariu minim pe economi in tara +diurna ) este corcta si legala.
Sunt angajat cu un contract de munca, inregistrat la itm(pe care eu nu l-am semnat si nu stiu ce scrie in el) contractul este inregistrat pentru ca se platesc taxele aferente pentru salariul minim pe economie din care mie mi se livreza in cont lunar circa 860ron. iar restul pana la 2000euro se transfera ca si diurna.
In momentul in care m-am angajat , am intrebat cat este salariu, mi-sa spus ca este 2000euro fara a specifica cum mai exact. salariu+diurma.
deci:
firma angajatoare este din romania, camioanele sunt inmatriculate in polonia iar cursele sunt 90% germania-danemarca-germania. cel mai mult timp de condus se efectueaza pe germania.

doresc sa stiu daca firma angajatoare este obligara sa plateasca salariul, nu diurna, SAlariu conform reglemantari din germania respectiv 8,50 euro pe ora.
mentionez din nou, eu nu am semnat nici un contract, lucrez pe comunitare de 7 luni, nu am fost nici o zi in romania. tarile fregventate germania, danemarca 80% din timp, rar olanda-suedia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 17 Iunie 2016
salarizarea sib forma (salariu minim pe economi in tara +diurna ) este corecta si legala.


Este corect asa ceva.

In tarile din UE unde exista obligativitatea acordarii salariului minim , firma angajatoare este obligata sa respecte aceste dispozitii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor de noapte inclusa in salariu zilnic! e normal? valigl valigl Buna ziua ! As vrea sa ma ajute cineva in legatura cu legislatia muncii mai exact sa inteleg si eu cum este cu plata orelor de noapte. Sunt angajat ca ... (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar NICOL72 NICOL72 Buna ziua, o firma din Romania presteaza servicii pentru o firma din Surinam, cum procedez cu TVA-ul, se platese in Romania sau acolo si de catre cine? Cum se ... (vezi toată discuția)
Salariu + diurna carmenliv carmenliv Un angajat roman (conducator auto) are curse in U.E. timp de 2 luni - Spania, Franta, Germania - salariul negociat conform CIM este 975 lei +diurna. Ce ... (vezi toată discuția)