avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata?

Buna ziua.Ocup functia de director al unei institutii de invatamant in urma unui concurs de ocupare a functiei pentru o perioada de 4 ani, . din acest mandat a trecut doar un ant. Am fost anuntata pe cai indirecte ca ar trebui sa imi pregatesc demisia intr-ucat nu am coloratura politica necesara ramanerii in functie. Problema este ca nu fac parte din nici o formatiune politica. Am fost informata ca la adresa mea afost depusa o reclamatie care nu are nici unu la suta acoperire (furt de mobiler, furt de calculatoare, furt de bani, etc.) Cine decide anularea Ordinului de ministru prin care am fost numit. Care ar fi procedura de demitere pentru ca nu vreau sa le fac pe plac? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 09:45, 17 August 2009
In niciun caz, indiferent de presiuni, nu demisionati. Demisia este actul unilateral de vointa al salariatului si nu vi-l poate impune nimeni.
Lasati superiorii sa aiba initiativa - sa faca cercetari, sa ia decizii in ceea ce va priveste. Abia apoi actionati, contestand eventuala decizie si fundamentarea ei.
Un ordin al ministrului se anuleaza tot printr-un astfel de act.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
Edbah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fortata nyku88 nyku88 Buna seara! Am si eu o intrebare: Acuma cateva zile o prietena de a mea a fost obligata,amenintata si batjocorita de catre angajatorul ei,fortando sa semneze ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Angajatorul pentru care lucram de cca 20 de ani cu contract de munca pe perioada NEDETERMINATA, a lua hotararea sa ne faca lichidarea la zi, ... (vezi toată discuția)
As avea nevoie ... AndreeaI85 AndreeaI85 As avea nevoie de niste informatii. Sotului meu i-a fost ceruta demisia pana luni de catre directorul de centru, nu de catre directorul general, nu stiu daca ... (vezi toată discuția)