avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru

Bună ziua
Am depus la judecătorie contestaşie la executare , suspendarea executării şi lămurirea titlului executor.
1). Instanţa a disjuns capătul de cerere privind lămurirea titlului şi şi-a declinat competenţa în favoarea instanţei care a emis titlu, care este din altă zonă de jurisdicţie.
2).Instanţa mi-a fixat 1000 lei pentru judecarea contestaţiei şi suspendarea executării, dar prin Încheiere a dispus suspendarea judecăţii contestaţiei până la soluţionrea cererii privind lămurirea titlului, cu drept de recurs pe toată perioada suspendării judecăţii. :O:O:O:O:O Am declarat recurs pentru că am considerat că este o eroare de materială şi de judecată.
3).Instanţa care judecă cererea privind lămurirea titlului mi-a fixat şi aceasta o taxă de 1000 lei, sub sancţiunea anulării cererii.
Este posibil aşa ceva ? Ce trebuie să intreprind ca să nu mi se anuleze cererea ?, fiindcă practic în această situaţie ar trebui să plătesc o taxă judiciară de timbru de 2000 lei la 2 instanţe diferite, pentru aceiaşi cerere.:frantic:
Cu respect, Mihai:frantic::frantic::frantic::frantic::frantic::frantic:
Am Înţeles. Aşa o să procedez. Vă mulţumesc mult.
Cu respect, Mihai
Bună seara, d-na Avocat
Mă găsesc într-o totală dilemă. Am consultat portalul instanţei care ar trebui să judece lămurirea dispozitivului sentinţei, şi în urma demersurilor pe care le-am făcut cu privire la reexaminarea taxei judiciare de timbru şi a precizărilor extrase din Încheierea de declinare a competenţei în favoarea acestei instanţe de către instanţa nr. 1 care judecă contestaţia şi cererea de suspendare a executării - şi rămân stupefiat de modul cum au soluţionat cererea instanţa nr. 2. Aţi avut dreptate că nu se sesizează (autosesizează) acei judecători la care justiţiabilul le face observaţie.
Citez: "Respinge cererea. Admite excepţia tardivitătţii formulării cererii de reexaminare împotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru invocată din oficiu de către instanţă. Respinge cererea de reexaminare împotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru formulată de petentă, ca fiind tardiv formulată. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu azi 05.07.2016. Încheiere finală (dezinvestire)"
Ce înseamă aceasta ? Că nu mai am dreptul ca să-mi să judece capătul de cerere privind lămurirea ? Ce se va întâmpla la termenul din august ? (care este primul termen).
Pot face cerere de ajutor public judiciar până la acest termen de judecată din august ?(deşi nu mi se pare logic şi legal), întrucât situaţia financiară a societăţii este paralizată şi contul şi veniturile pe ultimele 6 luni sunt zero, iar administrarea se face prin voluntariat, nu mai are angajaţi.
În situaţia că mi-ar acorda ajutor, nu pot spera la o scitire, ci doar eventual la o eşalonare, fapt ce am obţinut la instanţa nr. 1 care judecă contestaţia (mi-a dat o eşalonare pe 10 luni a 100 lei/lună).
Ce cale de atac mai am ? Ce mă sfătuiţi ? Vă mulţumesc mult pentru implicare .
Cu respect ing. Mihai
Buna ziua,

Instanta nici macar nu a apucat sa citeasca cererea, nu a analizat-o pe motiv ca a fost depusa tardiv, adica prea tarziu, peste termen. Inseamna ca acesti termeni procedurali nu au fost respectati, nu v-ati incadrat in temen, practic.
Cererea de reexaminare este o cerere separata de cea de lamurire intrucat priveste taxa de timbru. Mai aveti o sansa ca la primul termen din dosarul privind cererea de lamurire sa atentionati instanta cu privire la situatia dumneavoastra.
Intr-adevar, puteti solicita ajutor public, pentru societati se acorda, insa mai greu. Trebuie sa prezentati dovezi cu privire la situatia societatii si ar ajuta si hotararea data prin care deja vi se esaloneaza taxa in celalalt dosar. Cu toate acestea, instanta nu este tinuta de hotararea respectiva intrucat in Romania jurisprudenta nu este temei de drept.

Succes!
Nu este foarte clar:suma de 1000 ron reprezinta taxa judiciara timbru sau cautiune?daca era cautiune nu sunt aplicabile preved.OUG nr.80/2013, aceasta se refera la taxele judiciare de timbru si nu la cautiune.
Nici mie nu-mi este foarte clar dacă este dacă este doar taxă judiciară de timbru sau este şi cauţiune.
Vă transmit pe mesaj privat încheierea de stabilire a acestei taxe şi cererea întocmită de mine privind contestaţia la executare. Nu sunt reprezentat întrucât situaţia financiară a societăţii nu are disponibilităţi (practic deloc).
Cu respect, ing. Mihai şi vă mulţumesc mult pentru implicare.

Alte discuții în legătură

Cererea de acordare a ajutorului public judiciar/ cererea de ... Dragos935 Dragos935 Cererea de acordare a ajutorului public judiciar/ cererea de reexaminare suspenda termenul de 10 zile in care trebuie platita taxa judiciara de timbru de catre ... (vezi toată discuția)
Cerere ajutor judiciar danielasteflea danielasteflea Buna ziua , Ma confrunt cu urmatoarea situatie :am depus o contestatie la executare , insotita de o cerere de suspendare provizorie care trebuia sa se ... (vezi toată discuția)
Evacuare cipriang4s cipriang4s Buna ziua ! am 2 matuse care au mostenit o casa cu teren in urma decesului parintilor,una din ele are 2 copii una nu are ,au dezbatut succesiunea ,au facut ... (vezi toată discuția)