avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru

Bună ziua
Am depus la judecătorie contestaşie la executare , suspendarea executării şi lămurirea titlului executor.
1). Instanţa a disjuns capătul de cerere privind lămurirea titlului şi şi-a declinat competenţa în favoarea instanţei care a emis titlu, care este din altă zonă de jurisdicţie.
2).Instanţa mi-a fixat 1000 lei pentru judecarea contestaţiei şi suspendarea executării, dar prin Încheiere a dispus suspendarea judecăţii contestaţiei până la soluţionrea cererii privind lămurirea titlului, cu drept de recurs pe toată perioada suspendării judecăţii. :O:O:O:O:O Am declarat recurs pentru că am considerat că este o eroare de materială şi de judecată.
3).Instanţa care judecă cererea privind lămurirea titlului mi-a fixat şi aceasta o taxă de 1000 lei, sub sancţiunea anulării cererii.
Este posibil aşa ceva ? Ce trebuie să intreprind ca să nu mi se anuleze cererea ?, fiindcă practic în această situaţie ar trebui să plătesc o taxă judiciară de timbru de 2000 lei la 2 instanţe diferite, pentru aceiaşi cerere.:frantic:
Cu respect, Mihai:frantic::frantic::frantic::frantic::frantic::frantic:
Am reformulat cererea de reexaminare a taxei judiciare de timbru pe temeiul art. 200 din NCPC, întrucât prima cerere de rexaminare mi-a încadrat-o pe OUG şi a respins-o ca tardivă. Încă nu a fost examinată în camera de consiliu. În situaţia că aceasta va fi respinsă, atunci nu am altă variantă decât să formulez cerere de ajutor public judiciar, care în cazul că se va acorda, de scutire sau eşalonare, atunci voi fi în situaţia aberantă de a plăti pentru aceiaţi cerere de contestaţie 2 taxe la instanţe diferite.
Gândesc corect ?
AndaBalasa a scris:

Buna ziua,

Instanta nici macar nu a apucat sa citeasca cererea, nu a analizat-o pe motiv ca a fost depusa tardiv, adica prea tarziu, peste termen. Inseamna ca acesti termeni procedurali nu au fost respectati, nu v-ati incadrat in temen, practic.
Cererea de reexaminare este o cerere separata de cea de lamurire intrucat priveste taxa de timbru. Mai aveti o sansa ca la primul termen din dosarul privind cererea de lamurire sa atentionati instanta cu privire la situatia dumneavoastra.
Intr-adevar, puteti solicita ajutor public, pentru societati se acorda, insa mai greu. Trebuie sa prezentati dovezi cu privire la situatia societatii si ar ajuta si hotararea data prin care deja vi se esaloneaza taxa in celalalt dosar. Cu toate acestea, instanta nu este tinuta de hotararea respectiva intrucat in Romania jurisprudenta nu este temei de drept.

Succes!


Am reformulat cererea de reexaminare în temeiul art. 200 NCPC iar în 28.07 a avut termen de judecare. Soluţia: Se amână pronunţarea pentru data de 11.08, practic când este şi judecata pe fond cu privire la lămuriea dispozitivului.
Mie favorabilă această soluţie sau defavorabilă ?
În varianta că-mi respinge cererea de reexaminare a t.j.t. iar completul de la fond îmi respinge cererea pe motivul netimbrării, practic mi se ia un drept de a cere ajutor public judiciar.
Vă rog mult un sfat. Cu respect Mihai
Din punct de vedere legal, momentan nu s-a dat nici o solutie intrucat termenul la care trebuia sa se pronunte solutia este amanat. Deci in acest moment nu se stie ce solutie se va pronunta.
Puteti sa incercati sa faceti o cerere pe care o depuneti la registratura prin care sa solicitati sa fie pronuntata solutia mai curand dat fiind faptul ca aveti termen pe 11 august, insa instanta nu e obligata sa tina cont de aceasta cerere.
Totodata, daca nu primti solutia in timp util, adica pana pe 11 august, puteti ca la termenul de pe 11 august sa precizati acest fapt. Bineinteles, tot instanta vadecide daca sa tina cont sau nu de acest fapt, cu toate ca, intr-adevar, solutia ar avea importanta.
Cererea de ajutor public o puteti cere in fata oricarei instante, deci si a celei in fata careia aveti termen pe 11 august, dar mai putin in fata celei care a anulat cererea in masura in care va respingere cererea de reexaminare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de acordare a ajutorului public judiciar/ cererea de ... Dragos935 Dragos935 Cererea de acordare a ajutorului public judiciar/ cererea de reexaminare suspenda termenul de 10 zile in care trebuie platita taxa judiciara de timbru de catre ... (vezi toată discuția)
Cerere ajutor judiciar danielasteflea danielasteflea Buna ziua , Ma confrunt cu urmatoarea situatie :am depus o contestatie la executare , insotita de o cerere de suspendare provizorie care trebuia sa se ... (vezi toată discuția)
Evacuare cipriang4s cipriang4s Buna ziua ! am 2 matuse care au mostenit o casa cu teren in urma decesului parintilor,una din ele are 2 copii una nu are ,au dezbatut succesiunea ,au facut ... (vezi toată discuția)