avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati sa rezolv problema infiintarii asociatiei de proprietari la blocul unde sunt administrator.Desi la sedinta generala unde s-a discutat infiintarea asociatiei de proprietari,78 din cei 110 proprietari au fost de acord ,dupa aceea au aparut cativa cetateni care incearca sa-i deturneze si pe cei care au fost de acord.Intrebarea pe care o pun este invariabil aceeasi:ce beneficii avem daca devenim asociatie de proprietari ;cine ne impune infiintarea si cand este temenul limita la care legea spune sa functionam ca si asociatie e proprietari.Legea 230 nu este satisfacatoare ptr aceste persoane,si tot mai multi incep sa se retraga.Conform legii,asociatia ar avea mai multi bani de platit pentru personalul angajat .Beneficii nu vad si in aceste conditii ,ce-mi ramane ee facut????
Cel mai recent răspuns: Almaris , utilizator 17:33, 17 Iunie 2016
lenusica a scris:

... Conform legii,asociatia ar avea mai multi bani de platit pentru personalul angajat .Beneficii nu vad si in aceste conditii ,ce-mi ramane ee facut????

Daca dvs. sunteti administrator si asa ganditi, mai bine lasati-o asa cum este acum si inca ceva, nu dvs. administratorul trebuie sa va preocupe aceasta chestiune, mai sunt si altii pe-acolo care chiar au datoria sa incerce transformarea as. loc. in as. prop.

Trebui sa urmati toti "pasii" di HG nr. 1588/2007 pentru a va transforma asociatia, ba mai mult, chiar aici pe forum gasiti un ghid practic privind infiintarea unei as. de proprietari.
Sunt si avantaje, insa trebuie sa le descoperiti singuri.
In principal, conform Legii actuale, chiar daca ...Legea 230 nu este satisfacatoare ptr aceste persoane, aveti obligatia transformarii in as. prop. !

Va multumesc pt raspuns.Daca asa gandeam nu apelam la un sfat avizat,dar nu pot trece de opiniile celor care doresc doar avantaje din constituirea asociatiei.
La ce avantaje se gandesc proprietarii???
@lenusica,

Administrator de imobile este cineva care a absolvit cursurile unei institutii si care a fost atestat de primar. Daca acei proprietari isi inchipuie ca un imobil cu peste 100 de apartamente se poate administra eficient intr-un cadru care nu este legal, se inseala. La acest numar de apartamente, costurile nu se vor simti foarte mult, desigur daca nu sunt proprietari care chiar nu vor sa achite nimic si fara un statut oficial isi pot permite acest ''lux'' si nu o sa aveti cum sa ii dati in judecata ca asociatie. Trebuie sa incheiati contracte cu furnizorii de servicii, ce faceti, le treceti pe numele dvs sau al lor? Aveti o reparatie, cui emite furnizorul factura pentru intreagul imobil, pe numele cui? Acolo unde este zgarcenie, lucrurile merg rau. Iar banii vor circula la negru fara nicio evidenta clara, cine isi asuma aceasta situatie?

Sfat personal: la 110 apartamente aveti nevoie de acceptul a 56 de prop. pentru infiintare, asa ca demarati procesul de infiintare. Iar pt.dvs, sa fiti calificat pentru activitatea de administrator(daca nu sunteti deja), pentru ca aceasta meserie trebuie sa o cunoasteti cat mai bine si sa o practicati asemenea astfel incat sa nu existe plangeri la adresa dvs

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrare bloc fara asociatie de proprietari georgiana486 georgiana486 Buna ziua, As dori sa va intreb daca se poate administra un bloc fara a crea o asociatie de proprietari. Ideea este ca suntem un bloc nou construit, mic, de ... (vezi toată discuția)
Lipsa hotarare judecãtoreascã infiintare asociatie, consecinte maria_bucheru maria_bucheru suntem o asociaţie de proprietari înfiinţată în 1999 în baza anexei 2 din legea nr. 114 din 1996, deci fără încheiere judecătorească. ... (vezi toată discuția)
Asociatie nou infiintata Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Locuiesc intr un bloc cu sapte scari pe trei tronsoane. Tronsonul I cuprinde scarile f si g iar toate tevile si racordurile sunt comune pe intreg ... (vezi toată discuția)