avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A doua casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A doua casatorie

Buna ziua.As dori sa stiu ce probleme ar fi daca sunt la a doua casatorie privind locuinta proprie dobandita in urma divortului de la prima casatorie avand in vedere ca am ramas si cu un copil,acum copilul are 30 ani.Daca eu decedez ce se intampla cu succesiunea apartamentului.Cine are drepturi?Nu stiu daca am formulat prea bine imi cer scuze pentru asta.Va multumesc.Mentionez ca inca nu am facut actele la a doua casatorie.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:32, 18 Iunie 2016
Dacă va casatoriti și decedați înaintea soțului, acesta mosteneste 1/4 din casa.
Donati-i copilului și rezervati-va drept de uzufruct viager și apoi casatoriti-va.
Multumesc pentru mesaj.Donatia cum se face si care sunt procedurile?
Donatia se incheie la un notariat.

Trebuie sa prezentati:
- actele de identitate ale dvoastra si ale copilului,
- certificat de casatorie,
- certificat de divort,
- actul de proprietate si actul prin care ati dobandit intreaga proprietate in urma divortului, - - - certificat de atestare fiscala,
- certificat de casatorie al copilului (daca este casatorit, donatia se face in nume propriu copilului),
- acte cadastrale ale apartamentului (schita, fisa apart., etc.),
- intabularea,
- factura de utilitati (e.el.) si chitanta de plata,
- adeverinta de la asoc. de propr. ca nu aveti datorii.
- extras de carte funciara pentru informare - il scoate notarul, ptr. a dovedi ca apartamentul nu are sarcini
- extras de carte funciara de autentificare - il scoate notarul

Sa fiti pregatit cu bani pentru onorariul notarului si actele pentru OCPI (extrase de CF, intabulare).
Functie de valoarea imobilului si localitate, costurile pot fi de la 1500-2500 lei.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire raisapop raisapop Buna ziua, Tatal meu s-a recasatorit si a avut un fiu cu a doua sotie. Am aflat acum ca a decedat acum 2 ani. 1. As dori sa stiu cum pot afla daca s-a facut ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara apartament rb911383 rb911383 Intr-un Extras de Carte Funciara pt informare - imobil apartament, la Partea a II- a - \"Proprietari si acte\" figureaza o persoana cu Intabulare, drept de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament beatlen beatlen Eu impreuna cu fostul meu sot (suntem divortati) avem un apartament in comun achizitionat din doua donatii. Deci suntem doi proprietari. Intentionez sa i vand ... (vezi toată discuția)