avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de mobilitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de mobilitate

Buna ziua,

Am lucrat pe baza CIM, perioada nedeterminata, timp de 3 saptamani, in Cluj, dupa care s-a desfacut contractul in 09.2013 in baza art 31(3), 53/2003 :
"In cazul muncitorilor necalificati, perioada de proba are caracter exceptional si nu poate depasi 5 zile lucratoare."

Pana in 07.2014 nu am lucrat si nu am avut indemnizatie de somaj.
Acum lucrez deja de 24 de luni la alta firma, tot in Cluj, CIM per. nedeterminata.
Domiciliul il am in Neamt si lucrez in Cluj. Nu am flotant in Cluj.
Am urmatoarele intrebari :
1) Daca pot beneficia de prima de mobilitate (prima de instalare + prima de incadrare) ?
2) Daca da, unde trebuie sa depun dosarul, la Cluj sau la Neamt ?
3) Pot sa mai iau indemnizatia de somaj retroactiv pe lunile in care nu am lucrat ?

Va multumesc !

Cu stima si respect.
Cel mai recent răspuns: raduqg , utilizator 17:17, 18 Iunie 2016
Prima de incadrare si/sau prima de instalare se acorda in anumite conditii :
- Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare ;

- Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare.

- Prima de încadrare nu se cumulează cu prima de instalare.

Astfel pentru a beneficia de una dintre aceste prime trebuie sa indepliniti conditiile mentionate mai sus si prevazute de Legea 76/2002, la art.74 si art.75.
1. Inregistrarea o faceti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul.

2. - Daca v-ati inregistrati in termen de 10 zile de la data incetarii rapriturilor de munca beneficiati de indemnziatia de somnaj de la acea data.
- Daca v-ati inregistrat mai tarziu beneficiati de indemnizatie de somaj de la data inregistrarii.
raduqg a scris:

....
3) Pot sa mai iau indemnizatia de somaj retroactiv pe lunile in care nu am lucrat ?

Va multumesc !

Cu stima si respect.

Indemnizatia de somaj nu se acorda retroactiv.
Daca am flotant pe localitatea in care lucrez, e la distanta mai mare de 50km de domiciliu si lucrez deja de 24 luni pot sa beneficiez de prima de instalare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz atipic de incadrare pentru prima de mobilitate francisca_0997 francisca_0997 Persoana cu domiciliul stabil in loc. B, nu este luat in evidenta AJOFM, isi gaseste un loc de munca si devine salariat al unei S.C., in loc. S, la o distanta ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare si prima de incadrare la angajare AOlteanu AOlteanu Buna ziua. Este posibil sa primesc atat prima de instalare cat si prima de incadrare la un nou loc de munca dupa somaj, in conditiile stabilite (>50km)??? Sau ... (vezi toată discuția)
Angajare in perioada somajului stanmatei2008 stanmatei2008 Buna ziua, Am 55 de ani, sunt in somaj din 04.01.2011, daca ma angajez pe perioada determinata, la o distanta de 200 km de domiciliu, as dori sa stiu daca mai ... (vezi toată discuția)