avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... violare intimitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

violare intimitate

Va rog sa-mi spuneti cum pot face o plingere si unde pentru ca niste vecini m-au intrat in casa si au luat fotografii cu mine si casa?folosind aceste imagini pentru a ma defaima>
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:46, 20 Iunie 2016
Buna ziua,
In primul rand , cred ca ar trebui sa faceti o plangere pentru violare de domiciliu. Plangerea o depuneti la Politie.
Este infractiune de violare de domiciliu doar daca au patrunsfara drept si fara consimtamantul dvs.conf.art.224 NCP, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
In functie de imprejurarile concrete, ar putea fi infractiunea de violare a vietii private(art.226 NCP) si ptr.aceasta fapta actiunea se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire fotografii fara acordul unei persoane utilizator000 utilizator000 Buna ziua, Un fost amic de-al meu a trimis fara acordul meu niste fotografii in care apar, (facute fara voia mea) unor prieteni pe reteaua de socializare ... (vezi toată discuția)
Viata privata si spionarea ei andirom andirom Buna ziua. Ce se poate face legal impotriva unor persoane care spioneaza la usa unui apartament? Pur si simplu stau si asculta la usa, cu telefonul pus pe ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu madasey16 madasey16 In situatia in care cumnatul meu (sotul surorii mele) patrunde cu forta in casa parintilor mei in care eu impreuna cu familia mea locuim de 5 ani si imi ... (vezi toată discuția)