avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala prin e mail
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala prin e mail

Am formulat in februarie 2016 o Petitie si am trimis prin e mail. Parchetul, in mod surprinzator, fiind destinatar, a transformat in dosar penal desi nu e semnata electronic si deci nu respecta prevederile CPP.
Eu nu doresc cercetarea in asa o speta fara temei legal si care, dat fiind modul in care s-a intocmit, ilegal, acest dosar penal, se indreapta spre clasare.
As dori sa stiu si parerea dvs., pe ce temei legal poate parchetul transforma o petitie in dosar penal, fara probe si fara semnatura electronica.
Cum ma pot opune la asa ceva?

Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 08:38, 20 Iunie 2016
V-ati poticnit la temeiul legal. Multumesc, oricum dar as dori raspunsuri de la alte persoane.
Nu m-am poticnit in temei, ci in comportamentul dvs. :)) Articolul 257 - Modul de citare www.avocatnet.ro/content/for...
Oricum o suciti trebuie sa va prezentati la politie!
trandafir2 a scris:

Nu m-am poticnit in temei, ci in comportamentul dvs. :)) Articolul 257 - Modul de citare www.avocatnet.ro/content/for...
Oricum o suciti trebuie sa va prezentati la politie!

Va rog nu mai stergeti ce postez! Este un abuz ce faceti odata ce nu incalc nici un regulament ci doar imi expun punctul de vedere. Am facut PRINT SCREEN Acum sa se vada cum mediatorii de la Avocatnet forum sterg mesajele utilizatorilor in mod abuziv.
KLTM a scris:

Asa, am citit si eu, multumesc. Si apoi, cum fac ei dosarul penal fara semnatura mea? Ce fac cu acel proces verbal?
Ideea e ca eu am depus plangere penala, cum trebuie, prin posta si NU doresc cercetarea in acest dosar deschis de ei. Ce pot sa fac?

Nu trebuie semnătura dvs. pentru deschiderea dosarului dacă s-au sesizat din oficiu. E nevoie numai de semnătura procurorului pe procesul verbal. Temeiul legal este cel indicat de domnul Trandafir2, respectiv art. 292 CPP.
KLTM a scris:

Va rog nu mai stergeti ce postez! Este un abuz ce faceti odata ce nu incalc nici un regulament ci doar imi expun punctul de vedere. Am facut PRINT SCREEN Acum sa se vada cum mediatorii de la Avocatnet forum sterg mesajele utilizatorilor in mod abuziv.

Inca nu v-a sters nimeni mesajele. Ati deschis mai multe topicuri cu acelasi subiect si va incurcati in postari.

Alte discuții în legătură

Invitatie la politie KLTM KLTM As dori sa stiu daca citarea in dosar penal sau civil are vreo legitimitate daca e facuta prin e mail, fara semnatura electronica, desigur si fara confirmarea ... (vezi toată discuția)
Dosar penal cu forta! KLTM KLTM Poate fi facut un dosar penal cu forta, impotriva vointei celui care a facut o sesizare prin e mail la politie si chiar daca el isi exprima ferm si repetat ... (vezi toată discuția)
Hartuire de catre sectia de politie KLTM KLTM De ani de zile sectia de politie transforma in mod abuziv si fara acordul meu, petitii in plangeri penale desi acele petitii nu intrunesc conditiile legale ... (vezi toată discuția)