avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala prin e mail
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala prin e mail

Am formulat in februarie 2016 o Petitie si am trimis prin e mail. Parchetul, in mod surprinzator, fiind destinatar, a transformat in dosar penal desi nu e semnata electronic si deci nu respecta prevederile CPP.
Eu nu doresc cercetarea in asa o speta fara temei legal si care, dat fiind modul in care s-a intocmit, ilegal, acest dosar penal, se indreapta spre clasare.
As dori sa stiu si parerea dvs., pe ce temei legal poate parchetul transforma o petitie in dosar penal, fara probe si fara semnatura electronica.
Cum ma pot opune la asa ceva?

Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 08:38, 20 Iunie 2016
Multumesc. Ideea e ca nu am primit nici un raspuns la intrebarea mea si anume, o reiau desi am obosit, poate nu m-am facut eu inteles desi cred ca nu e asta: eu am facut prin e mail o petitie, nu o plangere penala, acum 6 luni ca sunt amenintat cu moartea. Nimeni nu s-a sinchisit sa faca ceva decat acum cand au facut dosar penal desi eu am facut SEPARAT plangere penala ca la carte, cu avocat, pe care vad ca o ignora toti si politia si parchetul, se fac ca nu au auzit de ea, nu pomenesc de ea niciunii. Ma cheama sa faca complet acel dosar penal pentru o pseudo plangere penala care sigur se va clasa pentru ca nu e conceputa ca o plangere penala. Ei de fapt asta doresc, sa o claseze, cu ajutorul meu, care mergand sa dau declaratii pe ea o voi oficializa ca fiind in regula desi ea nu a fost intentionata decat ca o avertizare a institutiilor statului ca cineva vrea sa ma ucida. Care institutii ale statului de-abia dupa 6 luni au gasit o solutie dar pierzatoare, clasare scrie pe acea petitie plangere penala.
Avand in vedere sensibilitatea transmiterilor prin e mail nu stiam ca ele constituie dovada de citare, omul isi poate schimba emailul, poate sa fie sparta casuta de e mail si multe altele.
Scriu pentru ca eu caut un ajutor real, nu sa ma contrazic aiurea pentru ca sa impiedic cercetrarea acelei petitii si clasarea ei si, odata cu astea, si "spalarea de pacate" a golanului care mi-a facut si imi face rau. Acum ma intelege cineva???
KLTM a scris:
Acum ma intelege cineva???

Da sigur, ati fost inteles de la inceput !

KLTM a scris:
Nimeni nu s-a sinchisit sa faca ceva decat acum cand au facut dosar penal desi eu am facut SEPARAT plangere penala ca la carte, cu avocat, pe care vad ca o ignora toti si politia si parchetul, se fac ca nu au auzit de ea, nu pomenesc de ea niciunii.

Logica este urmatoarea, dosarele penale primesc un numar unic si apoi se rezolva in ordinea numarului. Nu sta nimeni sa caute in dosarele care nu le-a venit randul ca sa vada daca nu cumva s-au mai depus si alte reclamatii care au acelasi obiect cu cele precedente.
Ce este curios (pentru mine) este, de ce nu a cerut avocatul care spuneti ca v-a facut cea de-a doua plangere (temeinic facuta) reunirea cauzelor cu prima plangere trimisa prin email, caci in felul asta era scutita de efort toata lumea (dansul, dvs., organele de cercetare penala si procurorul). Si de ce avocatul dvs. nu va lamureste cu privire la aceste chestiuni banale.
Curios nu?
Avocatul meu a emigrat de sila ca sunt prea multi prosti agresivi, asa zicea.
Plangerea penala a fost depusa la cateva zile dupa acel e mail si dosarul cu plangerea nu e nicaieri, nici nu se stie ce numar are ca sa cerem conexarea dar o voi cere eu pe baza altor documente.
Asta nu rezolva problema de fond.
Cand zic ca e nevoie de semnatura electronica pe o plangere penala pe care altfel nu o iau in calcul deloc pentru ca nu are acea semnatura, cand daca trimiti e mail nu mai e nevoie de nici o semnatura electronica desi codul penal o cere, ca se autosesizeaza.
Acum vedeti problema?

Pai sa le solicitam la toate plangerile penale trimise prin e mail sa se autosesizeze si facem economie de bani de posta sau de stat pe la cozi la parchet si de timp pe drumuri aiurea.
Cand dumnealor le convine (stiu sigur ca se claseaza) e valabila autosesizarea, cand nu le convine (ai probe solide si plangerea penala e ca lumea facuta), te trimit la plimbare ca nu e semnata electronic desi si ea trimisa prin e mail.
Atunci nu mai functioneaza institutia autosesizarii!

Ne dezbatem in proceduri cand de fapt ele sunt folosite pentru abuzuri.

[Editare citat inutil si intrebare nepotrivita.]
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2016
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la politie KLTM KLTM As dori sa stiu daca citarea in dosar penal sau civil are vreo legitimitate daca e facuta prin e mail, fara semnatura electronica, desigur si fara confirmarea ... (vezi toată discuția)
Dosar penal cu forta! KLTM KLTM Poate fi facut un dosar penal cu forta, impotriva vointei celui care a facut o sesizare prin e mail la politie si chiar daca el isi exprima ferm si repetat ... (vezi toată discuția)
Hartuire de catre sectia de politie KLTM KLTM De ani de zile sectia de politie transforma in mod abuziv si fara acordul meu, petitii in plangeri penale desi acele petitii nu intrunesc conditiile legale ... (vezi toată discuția)