Buna ziua,
Am rugamintea de a ma ajuta cu niste sfaturi in ceea ce priveste situatia descrisa mai jos: in urma cu cateva zile, tatal meu a fost agresat fizic (batut) de catre un vecin/consatean si totodata coleg de munca.
Din informatiile primite de la cel agresat, acesta s-a prezentat la locatia celui care l-a atacat pentru a-i cere cheia bisericii, ca sa lase o carte in interior. Mentionez ca cei doi sunt angajati in cadrul BOR (diacon, respectiv fat), iar in cursul zilei de duminica, au fost prezenti la o inmormantare. Nu cunosc extrem de multe detalii, cert este ca cei doi au avut o altecartie verbala, in urma caruia tatal a fost atacat cu pumnii, iar dupa prima lovitura a cazut, apoi fiind lovit cu picioarele.
Ajuns acasa, a sunat la 112, a venit ambulanta si politia. A ramas sub supraveghere medicala pana luni dimineata. I s-a facut tomograf, i s-a pus mana stanga in gips, are fata lovita, zgariata, tumefiata si doua coaste fisurate. Pe fisa de externarea este mentionat ca a fost vorba de agresiune.
S-a eliberat si certificat medico legal, in care sunt mentionate 31 zile de ingrijire medicala, dupa care s-a facut plangere la politie.
Singurul martor la situatie a fost sotia agresorului. Banuim ca a mai vazut intreaga scena si o vecina, insa cu siguranta nu va declara nimic. Incidentul s-a petrecut pe o straduta laturalnica, unde se regasesc doar doua case, astfel ca nu s-a auzit/vazut nimic.
Am inteles ca dosarul va fi predat unui procuror care va solicita ambelor parti declaratii detaliate.
Mentionez si faptul ca in cursul lunii august 2015, tatal a mai primit o palma de la cel care l-a atacat, totul intamplandu-se in cadrul bisericii, scena la care au fost prezenti preotul si cei din parohial. Nu a fost o antediscutie sau o altecatie verbala, ci tatal doar a vrut sa ia parastasul/painea (pe care o lua in fiecare duminica de zeci de ani), dar de asta data s-a lovit de refuzul ,fatului', care i-a aplicat corectia cu palma. Bineinteles ca nu s-a facut nici o plagere sau vreun demers si a ramas la stadiul de lovitura, iar cei prezenti nu au intervenit cu nimic. Cei doi lucreaza de mai bine 10 ani si pana anul trecut nu au avut nici un fel de dicutie/altercatie etc.
Intrebarea este daca in urma viitoarelor declaratii date de ambele parti, vatamat si agresor, se poate ajunge la retragerea plangerii, adica in cazul in care sotia va da o declaratie falsa de forma ,,sotul a fost atacata si a fost contraaparare'', desi, din cate stim, agresorul nu are rani decat cele provocate de el in urma loviturilor aplicate. Din zvonuri, am inteles ca si sotia ar fi fost batuta de catre sot, in urma acestei altercatii. Agresorul este o fire impulsiva si ar mai fi provocat in trecut alte situatii de forma asta, insa nu cunoastem detalii.
Procurorul va decide trimiterea in instanta a dosarului?
Care sunt pasii urmatori?
Multumesc,